Moussakagratäng

Betyg (1-5):
3.96 (26 betyg)

Lättlagad smakrik gratäng med potatis, aubergine och nötfärs.

Tillagningstid: 25 min + 35 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 aubergine, grovriven
  • 300 g nötfärs
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 600 g potatis, tunt skivad
  • 150 g riven ost
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök med tomatpuré. Tillsätt aubergine och färs och stek tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt salt, socker, kryddor, vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Varva köttfärssåsen med tunt skurna potatisskivor i en ugnsform. Avsluta med köttfärssås och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 35 min, tills potatisen är mjuk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-04

Hej Ingalill! 1 tsk salt ska det vara, vi lägger till det i receptet. Tack för att du upptäckte det! /Elsa, webbredaktör

Ingalill

2019-02-15

Ser inte att det är någon mängd salt angiven i receptet. Hur mycket kan vara lämpligt här? 1- 2 tsk kanske?

Katarina

2019-01-31

Gjorde tredubbla portioner vid första försöket och det blev hur gott som helst! Var lite förvånad över kanel i maten, men den anades precis lagom. Skvätte ner lite Worcester sås i köttfärssåsen. Serverade med yoghurt som kryddades och labneh/getostbollar och en enkel sallad. En gäst tog gladeligen med sig en matlåda med rätten. Det är betyg nog.

Micho

2019-01-28

Mycket god och ett bra recept, det stämmer att den behöver uppåt 50 min i ugnen men den smakade inte kanel, det var en rimlig mängd i receptet. Vanligtvis behöver man justera mängderna i recept men detta var komplett.

Annie

2019-01-13

Nej, tyvärr föll denna rätt inte i smak hos någon i familjen... För mycket kanelsmak med en märklig brytning mot hettan från chiliflakesen. En av de sämsta rätter vi provat tyvärr. För er som vill laga den så räcker inte 35 minuter i ugnen trots lövtunna potatisar, snarare behövs minst 45 minuter.

Victoria

2018-12-11

Snabb, lättlagad och jättegod med en hemgjord tzatziki till!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(1)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(27)

Tofu Tikka

(9)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(4)

Pasta med rotsaker och linser

(2)

Lingonmarinerad fläskkarré

(3)

Couscouspanna med fisk

(4)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(21)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 aubergine, grovriven
  • 300 g nötfärs
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 400 g krossade tomater
  • 600 g potatis, tunt skivad
  • 150 g riven ost
  • 1 tsk salt

Moussakagratäng

Betyg (1-5):
3.96 (26 betyg)

Lättlagad smakrik gratäng med potatis, aubergine och nötfärs.

Tillagningstid: 25 min + 35 min i ugn
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök med tomatpuré. Tillsätt aubergine och färs och stek tills färsen är genomstekt.
  2. Tillsätt salt, socker, kryddor, vatten, buljongtärning och krossade tomater. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Varva köttfärssåsen med tunt skurna potatisskivor i en ugnsform. Avsluta med köttfärssås och strö över riven ost. Grädda mitt i ugnen ca 35 min, tills potatisen är mjuk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-04

Hej Ingalill! 1 tsk salt ska det vara, vi lägger till det i receptet. Tack för att du upptäckte det! /Elsa, webbredaktör

Ingalill

2019-02-15

Ser inte att det är någon mängd salt angiven i receptet. Hur mycket kan vara lämpligt här? 1- 2 tsk kanske?

Katarina

2019-01-31

Gjorde tredubbla portioner vid första försöket och det blev hur gott som helst! Var lite förvånad över kanel i maten, men den anades precis lagom. Skvätte ner lite Worcester sås i köttfärssåsen. Serverade med yoghurt som kryddades och labneh/getostbollar och en enkel sallad. En gäst tog gladeligen med sig en matlåda med rätten. Det är betyg nog.

Micho

2019-01-28

Mycket god och ett bra recept, det stämmer att den behöver uppåt 50 min i ugnen men den smakade inte kanel, det var en rimlig mängd i receptet. Vanligtvis behöver man justera mängderna i recept men detta var komplett.

Annie

2019-01-13

Nej, tyvärr föll denna rätt inte i smak hos någon i familjen... För mycket kanelsmak med en märklig brytning mot hettan från chiliflakesen. En av de sämsta rätter vi provat tyvärr. För er som vill laga den så räcker inte 35 minuter i ugnen trots lövtunna potatisar, snarare behövs minst 45 minuter.

Victoria

2018-12-11

Snabb, lättlagad och jättegod med en hemgjord tzatziki till!

Liknande recept

Lotta Lundgren - Kyckling med fänkål och apelsin

(1)

Lotta Lundgren - Panzanella express

(27)

Tofu Tikka

(9)

Pasta med tomatsås och gratinerad fetaost

(4)

Pasta med rotsaker och linser

(2)

Lingonmarinerad fläskkarré

(3)

Couscouspanna med fisk

(4)

Tomatsoppa med färsk tortelloni och spenat

(21)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies