
Moules Normandie
Betyg (1-5):
Klassikern moules frites har snudd på etablerat sig som husmanskost. I denna variant är musslorna kokta med cider och fänkål. Väldigt gott och ett riktigt trevligt sätt att äta middag på.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (8)
- 1 kg sköljda, noga rensade blåmusslor
- 1 finhackad gul lök
- 0.5 strimlad fänkål
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 2 msk smör
- 5 dl torr cider, t ex Boulard Cidre de Normandie
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk hackad gräslök, eller persilja
Gör så här
- Skölj och borsta musslorna noga. Kontrollera att de lever - öppna musslor ska stänga sig när du knackar på skalet.
- Bryn lök, fänkål och vitlök i smöret i en kastrull. Häll över cider och grädde och lägg i musslorna. Lägg på locket och koka cirka 5 minuter, tills musslorna har öppnats. Strö över gräslök eller persilja.
Servering
Servera musslorna i spadet med pommes frites.
Liknande recept
Moules Normandie
Betyg (1-5):
Klassikern moules frites har snudd på etablerat sig som husmanskost. I denna variant är musslorna kokta med cider och fänkål. Väldigt gott och ett riktigt trevligt sätt att äta middag på.
Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skölj och borsta musslorna noga. Kontrollera att de lever - öppna musslor ska stänga sig när du knackar på skalet.
- Bryn lök, fänkål och vitlök i smöret i en kastrull. Häll över cider och grädde och lägg i musslorna. Lägg på locket och koka cirka 5 minuter, tills musslorna har öppnats. Strö över gräslök eller persilja.
Servering
Servera musslorna i spadet med pommes frites.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!