Moules Normandie

Betyg (1-5):
3.31 (16 betyg)

Klassikern moules frites har snudd på etablerat sig som husmanskost. I denna variant är musslorna kokta med cider och fänkål. Väldigt gott och ett riktigt trevligt sätt att äta middag på.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 kg sköljda, noga rensade blåmusslor
  • 1 finhackad gul lök
  • 0.5 strimlad fänkål
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 5 dl torr cider, t ex Boulard Cidre de Normandie
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad gräslök, eller persilja

Gör så här

  1. Skölj och borsta musslorna noga. Kontrollera att de lever - öppna musslor ska stänga sig när du knackar på skalet.
  2. Bryn lök, fänkål och vitlök i smöret i en kastrull. Häll över cider och grädde och lägg i musslorna. Lägg på locket och koka cirka 5 minuter, tills musslorna har öppnats. Strö över gräslök eller persilja.

Servering

Servera musslorna i spadet med pommes frites.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Widegrens morotssoppa

(20)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Bloody Mary-musslor

(8)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Klassisk räksoppa med vitt vin

(9)

Musslor med rökt skinka

(0)

Varm musselmacka

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg sköljda, noga rensade blåmusslor
  • 1 finhackad gul lök
  • 0.5 strimlad fänkål
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk smör
  • 5 dl torr cider, t ex Boulard Cidre de Normandie
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk hackad gräslök, eller persilja

Moules Normandie

Betyg (1-5):
3.31 (16 betyg)

Klassikern moules frites har snudd på etablerat sig som husmanskost. I denna variant är musslorna kokta med cider och fänkål. Väldigt gott och ett riktigt trevligt sätt att äta middag på.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj och borsta musslorna noga. Kontrollera att de lever - öppna musslor ska stänga sig när du knackar på skalet.
  2. Bryn lök, fänkål och vitlök i smöret i en kastrull. Häll över cider och grädde och lägg i musslorna. Lägg på locket och koka cirka 5 minuter, tills musslorna har öppnats. Strö över gräslök eller persilja.

Servering

Servera musslorna i spadet med pommes frites.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Widegrens morotssoppa

(20)

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

(2)

Bloody Mary-musslor

(8)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Klassisk räksoppa med vitt vin

(9)

Musslor med rökt skinka

(0)

Varm musselmacka

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies