Musslor med bacon och rotfrukter
  • Tid 15 min

Musslor med bacon och rotfrukter

3.25 (4 betyg)

Musslor hör verkligen hösten till! Varför inte koka dem med öl, bacon och grädde! Underbart med bröd eller pommes till.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g palsternacka, fint tärnad
  • 100 g morot, fint tärnad
  • 120 g bacon, strimlat
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 2 dl öl
  • 3 dl vispgrädde
Till servering
  • bröd eller pommes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tvätta musslorna och ta bort skägget om det finns kvar. Kasta öppna musslor.

  2. 2

    Fräs lök, palsternacka och morötter med bacon och vitlök i olja i en stor kastrull. Krydda med salt och cayennepeppar. Lägg ner musslor och timjankvistar och rör om. Häll i öl och grädde och låt koka under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Kasta de musslor som inte öppnat sig efter tillagningen.

  3. 3

    Servera med ett gott bröd eller pommes.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Veronica

    Gott!