Musslor med bacon och rotfrukter
Musslor med bacon och rotfrukter
  • Tid 15 min

Musslor med bacon och rotfrukter

4 (3 betyg)

Musslor hör verkligen hösten till! Varför inte koka dem med öl, bacon och grädde! Underbart med bröd eller pommes till.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g palsternacka, fint tärnad
  • 100 g morot, fint tärnad
  • 120 g bacon, strimlat
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 2 dl öl
  • 3 dl vispgrädde
Till servering
  • bröd eller pommes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Tvätta musslorna och ta bort skägget om det finns kvar. Kasta öppna musslor.

  2. 2

    Fräs lök, palsternacka och morötter med bacon och vitlök i olja i en stor kastrull. Krydda med salt och cayennepeppar. Lägg ner musslor och timjankvistar och rör om. Häll i öl och grädde och låt koka under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Kasta de musslor som inte öppnat sig efter tillagningen.

  3. 3

    Servera med ett gott bröd eller pommes.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Veronica

    Gott!