Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Musslor hör verkligen hösten till! Varför inte koka dem med öl, bacon och grädde! Underbart med bröd eller pommes till.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g palsternacka, fint tärnad
  • 100 g morot, fint tärnad
  • 120 g bacon, strimlat
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 2 dl öl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • bröd eller pommes

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och ta bort skägget om det finns kvar. Kasta öppna musslor.
  2. Fräs lök, palsternacka och morötter med bacon och vitlök i olja i en stor kastrull. Krydda med salt och cayennepeppar. Lägg ner musslor och timjankvistar och rör om. Häll i öl och grädde och låt koka under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Kasta de musslor som inte öppnat sig efter tillagningen.
  3. Servera med ett gott bröd eller pommes.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veronica

2018-01-25

Gott!

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räksoppa

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Morotssoppa med räkor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Musslor i tomatsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg färska blåmusslor
  • 1 gul lök, hackad
  • 100 g palsternacka, fint tärnad
  • 100 g morot, fint tärnad
  • 120 g bacon, strimlat
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 2 krm cayennepeppar
  • 3 kvistar färsk timjan
  • 2 dl öl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • bröd eller pommes

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Musslor hör verkligen hösten till! Varför inte koka dem med öl, bacon och grädde! Underbart med bröd eller pommes till.

Tillagningstid: 15 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta musslorna och ta bort skägget om det finns kvar. Kasta öppna musslor.
  2. Fräs lök, palsternacka och morötter med bacon och vitlök i olja i en stor kastrull. Krydda med salt och cayennepeppar. Lägg ner musslor och timjankvistar och rör om. Häll i öl och grädde och låt koka under lock tills musslorna öppnat sig, ca 5 min. Kasta de musslor som inte öppnat sig efter tillagningen.
  3. Servera med ett gott bröd eller pommes.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veronica

2018-01-25

Gott!

Liknande recept

Spara recept

Räktacos

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Goi Cuon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Räksoppa

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Morotssoppa med räkor

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Musslor i tomatsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(5)