Musslor med rökt skinka
  • Tid 30 min

Musslor med rökt skinka

0 (0 betyg)

Musslor ger känslan av vardagslyx, men det är enkelt att laga.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

6 portioner
  • 500 g färska musslor
  • 1 gul lök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lagerblad
  • 1 paprika
  • 0.5 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 tsk senap
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 100 g rökt skinka
  • 2 msk färsk koriander
  • 1 krm salt
  • 3 piri piri
  • 6 rostade brödskivor
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Borsta eller skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Skölj musslorna väl. Ta bort de som ej stänger sig. Skala löken och skär den i tunna skivor. Hetta upp olivoljan i en stek-panna och lägg i lökskivorna och lagerbladet. Rör om.

  2. 2

    Strimla paprikan grovt. När löken börjar få färg läggs musslorna i tillsammans med den strimlade paprikan, vinet, senapen och grädden. Skaka stekpannan, lägg på lock och låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 minuter. Skaka emellanåt.

  3. 3

    Skär skinkskivorna i strimlor och blanda dem med musslorna. Lägg till sist i koriandern. Krydda med salt och piripiri. Servera med de rostade brödskivorna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Du kan byta ut piri piri mot en röd chili.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar