Musslor med rökt skinka

Musslor med rökt skinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Musslor ger känslan av vardagslyx, men det är enkelt att laga.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner
  • 500 g färska musslor
  • 1 gul lök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lagerblad
  • 1 paprika
  • 0.5 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 tsk senap
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 100 g rökt skinka
  • 2 msk färsk koriander
  • 3 piri piri
  • 6 rostade brödskivor
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Borsta eller skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Skölj musslorna väl. Ta bort de som ej stänger sig. Skala löken och skär den i tunna skivor. Hetta upp olivoljan i en stek-panna och lägg i lökskivorna och lagerbladet. Rör om.
  2. Strimla paprikan grovt. När löken börjar få färg läggs musslorna i tillsammans med den strimlade paprikan, vinet, senapen och grädden. Skaka stekpannan, lägg på lock och låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 minuter. Skaka emellanåt.
  3. Skär skinkskivorna i strimlor och blanda dem med musslorna. Lägg till sist i koriandern. Krydda med salt och piripiri. Servera med de rostade brödskivorna.

Tips

Du kan byta ut piri piri mot en röd chili.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Musslor med rökt skinka
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 500 g färska musslor
  • 1 gul lök
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 lagerblad
  • 1 paprika
  • 0.5 dl vitt vin eller matlagningsvin
  • 1 tsk senap
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 100 g rökt skinka
  • 2 msk färsk koriander
  • 3 piri piri
  • 6 rostade brödskivor
  • 1 krm salt

Musslor med rökt skinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Musslor ger känslan av vardagslyx, men det är enkelt att laga.

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Gör så här

  1. Borsta eller skrapa musselskalen rena och dra bort skägget. Skölj musslorna väl. Ta bort de som ej stänger sig. Skala löken och skär den i tunna skivor. Hetta upp olivoljan i en stek-panna och lägg i lökskivorna och lagerbladet. Rör om.
  2. Strimla paprikan grovt. När löken börjar få färg läggs musslorna i tillsammans med den strimlade paprikan, vinet, senapen och grädden. Skaka stekpannan, lägg på lock och låt koka tills musslorna öppnat sig, ca 5 minuter. Skaka emellanåt.
  3. Skär skinkskivorna i strimlor och blanda dem med musslorna. Lägg till sist i koriandern. Krydda med salt och piripiri. Servera med de rostade brödskivorna.

Tips

Du kan byta ut piri piri mot en röd chili.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!