Morotssoppa med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.62 (24 betyg)

En gul och god morotssoppa kryddad med vitt vin och cayennepeppar. Toppa soppan med räkor och färsk dill.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g tunt skivade morötter
  • 3 finhackade små gula lökar, 2 dl
  • 2 msk smör
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • Till servering:
  • 150 g skalade räkor
  • 2 dl grovhackade dillkvistar

Gör så här

  1. Fräs morötter och lök i smöret i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt hälften av buljongen samt vinet och låt sjuda i 15 minuter. Kör allt i matberedare till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Eller använd en stavmixer.
  2. Tillsätt resten av buljongen och vispa i crème fraichen. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar och citronsaft. Sjud ytterligare 5 minuter.
  3. Blanda ner räkorna och dillen.

Tips

Det går bra att variera serveringstillbehören med till exempel champinjoner eller knaperstekt bacon och då byta ut fiskbuljongen mot exempelvis svampbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Räksoppa

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bloody Mary-musslor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

Betyg
Betyg
(4)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g tunt skivade morötter
  • 3 finhackade små gula lökar, 2 dl
  • 2 msk smör
  • 1 liter fiskbuljong
  • 1.5 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • Till servering:
  • 150 g skalade räkor
  • 2 dl grovhackade dillkvistar

Morotssoppa med räkor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.62 (24 betyg)

En gul och god morotssoppa kryddad med vitt vin och cayennepeppar. Toppa soppan med räkor och färsk dill.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs morötter och lök i smöret i en stor tjockbottnad kastrull. Tillsätt hälften av buljongen samt vinet och låt sjuda i 15 minuter. Kör allt i matberedare till en puré och häll tillbaka i kastrullen. Eller använd en stavmixer.
  2. Tillsätt resten av buljongen och vispa i crème fraichen. Smaka av med salt, peppar, kajennpeppar och citronsaft. Sjud ytterligare 5 minuter.
  3. Blanda ner räkorna och dillen.

Tips

Det går bra att variera serveringstillbehören med till exempel champinjoner eller knaperstekt bacon och då byta ut fiskbuljongen mot exempelvis svampbuljong.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Räksoppa

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bloody Mary-musslor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Crêpes med mussel- och skaldjursfyllning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Ljummen nudelsallad med räkor

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Musslor med rökt skinka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Glasnudelsallad med sotade pilgrimsmusslor och vattenmelon

Betyg
Betyg
(4)