Mörk chokladtryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (20 betyg)

Lyxiga praliner med konjak rullade i kakao.

Tillagningstid: 20 minuter
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk konjak, mörk rom eller starkt kaffe
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda ner smaksättningen. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
  3. Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt.
  4. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao. Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladmudcake med karamell

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Påsktårta med fågelbo

Betyg
Betyg
(129)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolaklubbor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladkaka extra allt

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Brownietryffel med grädde och bär

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Påsktårta med hallon

Betyg
Betyg
(12)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk konjak, mörk rom eller starkt kaffe
  • 1 dl kakao

Mörk chokladtryffel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.25 (20 betyg)

Lyxiga praliner med konjak rullade i kakao.

Tillagningstid: 20 minuter
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda ner smaksättningen. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
  3. Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt.
  4. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao. Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Chokladfudge med valnötter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chokladmudcake med karamell

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Påsktårta med fågelbo

Betyg
Betyg
(129)
Spara recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kolaklubbor

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chokladkaka extra allt

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Brownietryffel med grädde och bär

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Påsktårta med hallon

Betyg
Betyg
(12)