Mörk chokladtryffel

Betyg (1-5):
3.25 (20 betyg)

Lyxiga praliner med konjak rullade i kakao.

Tillagningstid: 20 minuter
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk konjak, mörk rom eller starkt kaffe
  • 1 dl kakao

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda ner smaksättningen. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
  3. Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt.
  4. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao. Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Blåbärssemifreddo

(17)

Black bean chocolate cake

(23)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Chokladkaka extra allt

(34)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk konjak, mörk rom eller starkt kaffe
  • 1 dl kakao

Mörk chokladtryffel

Betyg (1-5):
3.25 (20 betyg)

Lyxiga praliner med konjak rullade i kakao.

Tillagningstid: 20 minuter
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp grädden i en kastrull. Sänk värmen. Bryt sönder chokladen och lägg ner den i grädden. Rör om tills chokladen har smält. Ta kastrullen från värmen.
  2. Blanda ner smaksättningen. Ställ in i kylskåp tills smeten har stelnat så mycket att den kan formas, cirka 2 timmar.
  3. Forma kulor av cirka 1 matsked smet med hjälp av två teskedar. Klicka ner dem i lite kakao och rulla dem runt.
  4. Ta upp kulorna och rulla dem släta med händerna. Rulla dem åter i kakao. Lägg eventuellt tryfflarna i pappersformar. Låt tryfflarna stelna och förvara dem sedan svalt i en burk med lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Chokladvåfflor med björnbärs- och mascarponekräm

(15)

Citrusglass med chokladöverdrag

(0)

Blåbärssemifreddo

(17)

Black bean chocolate cake

(23)

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

(6)

Kokosbollar med vit choklad och lime

(3)

Valnöts- och chokladfudge

(3)

Chokladkaka extra allt

(34)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies