Mole

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gör en annorlunda sås till köttet! Denna mexikanska härlighet innehåller vitlök, mandel, russin, chili, kanel och inte minst mörk choklad.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl mandel
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 dl russin
  • 1 msk chilipulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 35 g mörk choklad
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken, finhacka mandeln.
  2. Bryn tomatpuré, vitlök, mandel, russin och alla kryddor ett par minuter i fettet i en kastrull. Rör ordentligt under tiden, det får inte bli bränt, då blir det beskt.
  3. Tillsätt vatten och koka upp. Låt koka ca 5 minuter. Rör ner chokladen och låt den smälta.
  4. Servera till grillat kött.

Tips

Såsen kan göras i förväg och serveras kall eller varm till köttet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 0.5 dl mandel
  • 2 msk tomatpuré
  • 0.5 dl russin
  • 1 msk chilipulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 35 g mörk choklad
  • 0.5 tsk salt

Mole

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gör en annorlunda sås till köttet! Denna mexikanska härlighet innehåller vitlök, mandel, russin, chili, kanel och inte minst mörk choklad.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:Grill
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och hacka vitlöken, finhacka mandeln.
  2. Bryn tomatpuré, vitlök, mandel, russin och alla kryddor ett par minuter i fettet i en kastrull. Rör ordentligt under tiden, det får inte bli bränt, då blir det beskt.
  3. Tillsätt vatten och koka upp. Låt koka ca 5 minuter. Rör ner chokladen och låt den smälta.
  4. Servera till grillat kött.

Tips

Såsen kan göras i förväg och serveras kall eller varm till köttet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies