Mocca-semifreddo med björnbär

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En luftig och smaskig glassdessert med kaffe, grädde och vanilj!

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1.5 dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 dl espresso eller starkt bryggkaffe
  • Garnering:
  • 0.5 liter björnbär

Gör så här

  1. Dela gulor och vitor. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan skål. Vispa grädden. Blanda espresso eller kaffe med äggulesmeten.
  2. Vänd ner grädden och äggvitorna. Häll över smeten i portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys cirka 1,5 timme. Garnera med björnbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bärbakelse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbstrifle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Kladdkaka med marängsviss

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Marängtårta med daim och jordgubbar

Betyg
Betyg
(111)
Mocca-semifreddo med björnbär
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1.5 dl socker
  • 4 dl vispgrädde
  • 0.5 dl espresso eller starkt bryggkaffe
  • Garnering:
  • 0.5 liter björnbär

Mocca-semifreddo med björnbär

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

En luftig och smaskig glassdessert med kaffe, grädde och vanilj!

Tillagningstid: 2 timmar
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela gulor och vitor. Snitta vaniljstången, skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar. Vispa äggvitorna till ett fast skum i en annan skål. Vispa grädden. Blanda espresso eller kaffe med äggulesmeten.
  2. Vänd ner grädden och äggvitorna. Häll över smeten i portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys cirka 1,5 timme. Garnera med björnbär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bärbakelse

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Äggcocotte med Västerbottensost och hjortron

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Jordgubbstrifle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Kladdkaka med marängsviss

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Jordgubbsmousse med rabarber

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Marängtårta med daim och jordgubbar

Betyg
Betyg
(111)