Minipizza med sardeller

Minipizza med sardeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk olja
  • 2.5 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 5 dl vetemjöl
  • Pizzasås:
  • 1.5 dl chilisås
  • 125 g hackade sardeller
  • 1.5 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g riven parmesanost
  • 250 g halverade körsbärstomater
  • 2 msk torkad oregano
  • Topping:
  • 70 g rucola
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 30 minuter. Kavla ut degen tunt och stansa ut rundlar med ett glas. Lägg rundlarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  2. Bred på chilisås, lägg på sardell- och vitlökshacket, parmesanost och körsbärstomaterna. Strö över oregano.
  3. Grädda i ugnen 10-12 minuter. Servera med rucola och svartpeppar. Minipizzorna kan serveras kalla eller varma.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-17

Köpte pizzakitet som finns på coop. Det blev 13 småpizzor av den degen, kan ju vara ett tips om man inte vill göra degen själv! Blev mycket gott!

Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)
Minipizza med sardeller
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 msk olja
  • 2.5 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 5 dl vetemjöl
  • Pizzasås:
  • 1.5 dl chilisås
  • 125 g hackade sardeller
  • 1.5 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g riven parmesanost
  • 250 g halverade körsbärstomater
  • 2 msk torkad oregano
  • Topping:
  • 70 g rucola
  • 0.5 tsk svartpeppar

Minipizza med sardeller

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:225º
10 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 30 minuter. Kavla ut degen tunt och stansa ut rundlar med ett glas. Lägg rundlarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  2. Bred på chilisås, lägg på sardell- och vitlökshacket, parmesanost och körsbärstomaterna. Strö över oregano.
  3. Grädda i ugnen 10-12 minuter. Servera med rucola och svartpeppar. Minipizzorna kan serveras kalla eller varma.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-04-17

Köpte pizzakitet som finns på coop. Det blev 13 småpizzor av den degen, kan ju vara ett tips om man inte vill göra degen själv! Blev mycket gott!

Liknande recept

Spara recept

Limeströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gravad lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Snabbgravad sashimi med senapsmajonnäs

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Laxtartar till förrätt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Filodegsknyten med Västerbottensost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Calamari med panko

Betyg
Betyg
(5)