Minipizza med sardeller
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Minipizza med sardeller

3.5 (10 betyg)

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

10 portioner
  • 1 msk olja
  • 2.5 dl vatten
  • 10 g jäst
  • 0.5 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
Pizzasås:
  • 1.5 dl chilisås
  • 125 g hackade sardeller
  • 1.5 finhackad vitlöksklyfta
  • 200 g riven parmesanost
  • 250 g halverade körsbärstomater
  • 2 msk torkad oregano
Topping:
  • 70 g rucola
  • 0.5 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen med vattnet. Tillsätt olja, salt och mjöl och arbeta ihop till en deg. Knåda den smidig på bakbord. Jäs övertäckt 30 minuter. Kavla ut degen tunt och stansa ut rundlar med ett glas. Lägg rundlarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.

  2. 2

    Bred på chilisås, lägg på sardell- och vitlökshacket, parmesanost och körsbärstomaterna. Strö över oregano.

  3. 3

    Grädda i ugnen 10-12 minuter. Servera med rucola och svartpeppar. Minipizzorna kan serveras kalla eller varma.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Cecilia

    Köpte pizzakitet som finns på coop. Det blev 13 småpizzor av den degen, kan ju vara ett tips om man inte vill göra degen själv! Blev mycket gott!