Minipavlova med aprikos, pistagenötter och granatäpple

Minipavlova med aprikos, pistagenötter och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Smått är gott och ett perfekt avslut.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:100º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • Topping:
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvita, socker, kardemumma och ättika med elvisp till ett fast skum, ca 5 min.
  2. Klicka ut 16 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt med en sked. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Låt kallna.
  3. Vispa ihop grädde, mascarpone och vaniljsocker till fast konsistens.
  4. Lägg marängerna på ett uppläggningsfat och spritsa eller klicka ut mascarponekrämen. Klicka på marmelad och strö över nötter och granatäppelkärnor. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hasselnötsmarshmallows

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Mozartkulor

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)
Minipavlova med aprikos, pistagenötter och granatäpple
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • Topping:
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl granatäppelkärnor

Minipavlova med aprikos, pistagenötter och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Smått är gott och ett perfekt avslut.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:100º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvita, socker, kardemumma och ättika med elvisp till ett fast skum, ca 5 min.
  2. Klicka ut 16 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt med en sked. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Låt kallna.
  3. Vispa ihop grädde, mascarpone och vaniljsocker till fast konsistens.
  4. Lägg marängerna på ett uppläggningsfat och spritsa eller klicka ut mascarponekrämen. Klicka på marmelad och strö över nötter och granatäppelkärnor. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Rabarberpaj

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Nutella semifreddo

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Hasselnötsmarshmallows

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Mozartkulor

Betyg
Betyg
(75)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(62)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Kanderade äpplen

Betyg
Betyg
(13)