Minipavlova med aprikos, pistagenötter och granatäpple

Minipavlova med aprikos, pistagenötter och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Smått är gott och ett perfekt avslut.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:100º
16 stycken
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • Topping:
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl granatäppelkärnor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvita, socker, kardemumma och ättika med elvisp till ett fast skum, ca 5 min.
  2. Klicka ut 16 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt med en sked. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Låt kallna.
  3. Vispa ihop grädde, mascarpone och vaniljsocker till fast konsistens.
  4. Lägg marängerna på ett uppläggningsfat och spritsa eller klicka ut mascarponekrämen. Klicka på marmelad och strö över nötter och granatäppelkärnor. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Minipavlova med aprikos, pistagenötter och granatäpple
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm ättiksprit (12 %)
  • Topping:
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mascarpone
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 dl pistagenötter
  • 1 dl granatäppelkärnor

Minipavlova med aprikos, pistagenötter och granatäpple

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(7)

Smått är gott och ett perfekt avslut.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:100º
16 stycken

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100°. Vispa äggvita, socker, kardemumma och ättika med elvisp till ett fast skum, ca 5 min.
  2. Klicka ut 16 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem lätt med en sked. Grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Låt kallna.
  3. Vispa ihop grädde, mascarpone och vaniljsocker till fast konsistens.
  4. Lägg marängerna på ett uppläggningsfat och spritsa eller klicka ut mascarponekrämen. Klicka på marmelad och strö över nötter och granatäppelkärnor. Servera direkt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!