Midsommartårta

Midsommartårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Glutenfri midsommartårta med kokosbottnar, fluffig grädde och jordgubbsfyllning, toppad med ätbara blommor och färska bär! Baka bottnarna i förväg så går det snabbt att lägga ihop denna ljuvliga jordgubbstårta.

Tillagningstid: 35 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
  • 75 g smör
  • 200 g riven kokos (6 dl)
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • Fyllning och Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 liter jordgubbar ev ätbara blommor
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet.
  2. Häll ut smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med t ex en slickepott till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka, med en diameter på 22 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna. Vispa grädden fluffig. Lägg ena bottnen på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna.
  4. Lägg på den andra bottnen och bred på grädden. Toppa med jordgubbar, garnera ev med ätbara blommor och pudra över lite florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-29

Hej Petra, det borde gå bra. Linda in dem i plastfolie när de är helt kalla, och förvara dem i rumstemperatur. Lycka till!

Petra

2021-06-24

Hej! Kan man göra bottnarna dagen före? Hur förvarar jag dem då?

Checkbox Coop

2020-06-18

Hej Karin! Ja, det går bra. Men frys endast bottnarna :) /Maja, redaktör

Karin

2020-06-15

Går bottnarna att frysa?

Björn

2016-07-09

Hade inte ingredienser hemma å för lite kokos etc men det går nästan inte misslyckas med den här. Kokad grädde m choklad å Rom i mellanlagret förutom jordgubbarna. 👍

Stefan

2016-07-02

Supergod!!! Uppskattad av alla åldrar.

Stina

2016-06-29

Jättegod och så enkelt att göra, kommer använda receptet på bottnen igen.

Britt-Marie

2016-06-25

Supergod den bara försvann.

Hanna

2016-06-23

Supergod tårta! Perfekt att den är glutenfri. Gjorde även med sojagrädde och la till lite vaniljsås (havre) mellan bottnarna, succé!

Midsommartårta
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 75 g smör
  • 200 g riven kokos (6 dl)
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • Fyllning och Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 liter jordgubbar ev ätbara blommor
  • florsocker

Midsommartårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(44)

Glutenfri midsommartårta med kokosbottnar, fluffig grädde och jordgubbsfyllning, toppad med ätbara blommor och färska bär! Baka bottnarna i förväg så går det snabbt att lägga ihop denna ljuvliga jordgubbstårta.

Tillagningstid: 35 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet.
  2. Häll ut smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med t ex en slickepott till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka, med en diameter på 22 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna. Vispa grädden fluffig. Lägg ena bottnen på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna.
  4. Lägg på den andra bottnen och bred på grädden. Toppa med jordgubbar, garnera ev med ätbara blommor och pudra över lite florsocker.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-06-29

Hej Petra, det borde gå bra. Linda in dem i plastfolie när de är helt kalla, och förvara dem i rumstemperatur. Lycka till!

Petra

2021-06-24

Hej! Kan man göra bottnarna dagen före? Hur förvarar jag dem då?

Checkbox Coop

2020-06-18

Hej Karin! Ja, det går bra. Men frys endast bottnarna :) /Maja, redaktör

Karin

2020-06-15

Går bottnarna att frysa?

Björn

2016-07-09

Hade inte ingredienser hemma å för lite kokos etc men det går nästan inte misslyckas med den här. Kokad grädde m choklad å Rom i mellanlagret förutom jordgubbarna. 👍

Stefan

2016-07-02

Supergod!!! Uppskattad av alla åldrar.

Stina

2016-06-29

Jättegod och så enkelt att göra, kommer använda receptet på bottnen igen.

Britt-Marie

2016-06-25

Supergod den bara försvann.

Hanna

2016-06-23

Supergod tårta! Perfekt att den är glutenfri. Gjorde även med sojagrädde och la till lite vaniljsås (havre) mellan bottnarna, succé!