Jordgubbsmoussetårta med browniebotten

Jordgubbsmoussetårta med browniebotten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(57)

Underbart god jordgubbsmousse som toppas på en browniebotten, Perfekt sommartårta.

Tillagningstid: 45 min + tid i kylen
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Browniebotten
  • 150 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Jordgubbsmousse
  • 4 gelatinblad
  • 500 g jordgubbar
  • 1.5 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Browniebotten: Spänn ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smöra och bröa kanten. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Ta från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör i äggen ett i taget.
  2. Tillsätt mjölet och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt brownien svalna helt. Ställ i kylen så den blir helt kall. Ta kakan ur formen. Diska formens kant från smulor och lägg tillbaka browniebotten i formen.

Jordgubbsmousse

  1. Blötlägg gelatinbladen ca 5 min. Lägg undan 100 g jordgubbar till garnering. Mixa resterande jordgubbar slätt med florsockret. Vispa grädden fluffig. Värm lite av de mixade jordgubbarna och smält ner gelatinbladen. Rör ihop med resterande jordgubbsmix. Vänd ner grädden och häll jordgubbsmoussen över browniebotten i formen. Ställ kallt minst 3 tim.

Servering

Garnera med jordgubbar, mynta och ätbara blommor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-24

Hej Louise, vi har inte provat att frysa den, men det borde inte vara några problem. Lycka till!

Louise

2021-06-22

Hej, kan man frysa in denna tårta? Ca 2 veckor innan? Mvh

Coop

2021-06-22

Hej Paula, vi har inte provlagat att frysa den men det borde gå fint. Ta fram den 1-2 timmar i förväg. Lycka till och meddela gärna hur det går!

Paula

2021-06-20

Kan den frysas också? Isf hur lång tid innan den ska ätas bör den tas fram?

Coop

2021-06-14

Hej Malin, den ska stå i kylen minst 3 timmar. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Malin

2021-06-12

Ska den stå kallt i frysen eller kylen i 3 tim??

Coop

2020-06-15

Hej Jannicke. 2 dl är riktigt. Mvh Maja (redaktör)

Jannicke Österlind

2020-06-11

Ursäkta men ska det verkligen vara 2 dl kakao i botten

Liknande recept

Spara recept

Blåbär- och kokosbräck

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Desserttaco med mascarponekräm och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)
Jordgubbsmoussetårta med browniebotten
11 st
  • Ingredienser (11)
  • Browniebotten
  • 150 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Jordgubbsmousse
  • 4 gelatinblad
  • 500 g jordgubbar
  • 1.5 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Jordgubbsmoussetårta med browniebotten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(57)

Underbart god jordgubbsmousse som toppas på en browniebotten, Perfekt sommartårta.

Tillagningstid: 45 min + tid i kylen
Ugnstemperatur:150º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Browniebotten: Spänn ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Smöra och bröa kanten. Smält smöret på låg värme i en kastrull. Ta från värmen och rör ner socker, kakao, vaniljsocker och salt. Rör i äggen ett i taget.
  2. Tillsätt mjölet och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt brownien svalna helt. Ställ i kylen så den blir helt kall. Ta kakan ur formen. Diska formens kant från smulor och lägg tillbaka browniebotten i formen.

Jordgubbsmousse

  1. Blötlägg gelatinbladen ca 5 min. Lägg undan 100 g jordgubbar till garnering. Mixa resterande jordgubbar slätt med florsockret. Vispa grädden fluffig. Värm lite av de mixade jordgubbarna och smält ner gelatinbladen. Rör ihop med resterande jordgubbsmix. Vänd ner grädden och häll jordgubbsmoussen över browniebotten i formen. Ställ kallt minst 3 tim.

Servering

Garnera med jordgubbar, mynta och ätbara blommor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-06-24

Hej Louise, vi har inte provat att frysa den, men det borde inte vara några problem. Lycka till!

Louise

2021-06-22

Hej, kan man frysa in denna tårta? Ca 2 veckor innan? Mvh

Coop

2021-06-22

Hej Paula, vi har inte provlagat att frysa den men det borde gå fint. Ta fram den 1-2 timmar i förväg. Lycka till och meddela gärna hur det går!

Paula

2021-06-20

Kan den frysas också? Isf hur lång tid innan den ska ätas bör den tas fram?

Coop

2021-06-14

Hej Malin, den ska stå i kylen minst 3 timmar. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Malin

2021-06-12

Ska den stå kallt i frysen eller kylen i 3 tim??

Coop

2020-06-15

Hej Jannicke. 2 dl är riktigt. Mvh Maja (redaktör)

Jannicke Österlind

2020-06-11

Ursäkta men ska det verkligen vara 2 dl kakao i botten

Liknande recept

Spara recept

Blåbär- och kokosbräck

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Chokladpastej med blueberry curd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Parfait med bär

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tryffeltårta med varma hjortron och vispad grädde

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lingonmousse med chokladfyllning på toscabotten

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Desserttaco med mascarponekräm och bär

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Lakritsstrut med färska hallon

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Vit chokladbrownie med citronglasyr och bär

Betyg
Betyg
(110)