Midsommartårta i långpanna

Midsommartårta i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Klassisk midsommartårta i långpanna. Maräng- och sockerkaksbotten toppas med vispad grädde och färska jordgubbar. Tårtan kallas också för Pinocchiotårta eller Brittatårta.

Tillagningstid: 1 tim + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
16 bitar
  • 5 äggulor, Änglamark
  • 100 g rumsvarmt smör, Coop
  • 1.5 dl strösocker, Coop
  • 2 dl vetemjöl, Coop
  • 2 tsk bakpulver, Coop
  • 0.5 dl mjölk, Änglamark
  • Maräng
  • äggvitor, från 5 ägg
  • 2 dl strösocker, Coop
  • Garnering
  • 5 dl vispgrädde, Änglamark
  • 2 liter jordgubbar
  • 1 lime, finrivet skal, Änglamark
  • 1 dl rostat mandelspån, Coop
  • ätbara blommor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. .
  2. Separera äggen och spara vitorna till marängen och gulorna till smeten.
  3. Vispa smör och socker poröst. Rör i en äggula i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
  4. Vispa äggvitorna med ½ dl socker till ett fast, vitt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast maräng.
  5. Bred ut sockerkakssmeten på en plåt, ca 35x40 cm, med bakplåtspapper och bred marängen ovanpå.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
  7. Vispa grädden. Ansa och dela jordgubbarna. Dela ev tårtbotten på mitten, beroende på om du vill ha en stor tunn eller en lite mindre och högre tårta. Bred ut hälften av grädden på den ena tårtbottnen och fördela hälften av jordgubbarna ovanpå. Lägg på den andra tårtbotten och toppa med resten av grädden och jordgubbarna. Riv över limeskal (endast det gröna). Strö över mandeln och dekorera ev med ätbara blommor.

Tips

Variera jordgubbarna med blåbär eller hallon.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-07-08

Hej Tess, vad tråkigt att höra! I våra recept utgår vi alltid från vanlig ugn, men olika ugnar kan ha väldigt olika effekt. Men om man har bakplåtspapper på plåten och gräddar i nedre delen av ugnen enligt receptet så bör inte kakan brännas. Nästa gång får du kanske sänka värmen lite om det är så att din ugn är åt det varmare hållet. Lycka till!

Tess

2022-07-07

Hej! Min blev alldeles bränd i botten :(. Skulle jag kört varmluft?

Checkbox Coop

2022-07-05

Hej Leyla, i videon har vi delat botten på mitten och lagt ihop den. Man väljer själv om man gör så eller har kvar den som en stor tårta.

Leyla

2022-07-04

Hej! Har ni gjort två bottnar? Ser så ut på videon?

Checkbox Coop

2022-06-28

Hej Britt-Marie, vi använde en plåt på 35x40 cm, se steg 5. Lycka till!

Britt-Marie

2022-06-22

Hur stor form ska det vara till tårtan.

Checkbox Coop

2022-06-22

Hej Susanne! Botten går utmärkt att göra i förväg och frysa.

Gun

2022-06-22

Hur länge i ugnen,?

Checkbox Coop

2022-06-22

Hej Katja! Det stämmer, gulorna är till fösta smeten.

Susanne

2022-06-20

Hur långt i förväg kan man göra bottnen?1v? Hur förvarar jag?

Katja

2022-06-20

Alltså bara ägggulor i första smeten?

Checkbox Coop

2022-05-23

Hej Julia! Det ska vara de fem äggvitorna som blir över från kaksmeten. Vi ska förtydliga det i ingredienslistan :) Lycka till!

Julia.H

2022-05-21

Hej Hur många äggvitor ska det vara i marängen ?

Midsommartårta i långpanna
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 5 äggulor, Änglamark
  • 100 g rumsvarmt smör, Coop
  • 1.5 dl strösocker, Coop
  • 2 dl vetemjöl, Coop
  • 2 tsk bakpulver, Coop
  • 0.5 dl mjölk, Änglamark
  • Maräng
  • äggvitor, från 5 ägg
  • 2 dl strösocker, Coop
  • Garnering
  • 5 dl vispgrädde, Änglamark
  • 2 liter jordgubbar
  • 1 lime, finrivet skal, Änglamark
  • 1 dl rostat mandelspån, Coop
  • ätbara blommor

Midsommartårta i långpanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Klassisk midsommartårta i långpanna. Maräng- och sockerkaksbotten toppas med vispad grädde och färska jordgubbar. Tårtan kallas också för Pinocchiotårta eller Brittatårta.

Tillagningstid: 1 tim + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
16 bitar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. .
  2. Separera äggen och spara vitorna till marängen och gulorna till smeten.
  3. Vispa smör och socker poröst. Rör i en äggula i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten tillsammans med mjölken.
  4. Vispa äggvitorna med ½ dl socker till ett fast, vitt skum. Tillsätt resten av sockret och vispa till en fast maräng.
  5. Bred ut sockerkakssmeten på en plåt, ca 35x40 cm, med bakplåtspapper och bred marängen ovanpå.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt svalna.
  7. Vispa grädden. Ansa och dela jordgubbarna. Dela ev tårtbotten på mitten, beroende på om du vill ha en stor tunn eller en lite mindre och högre tårta. Bred ut hälften av grädden på den ena tårtbottnen och fördela hälften av jordgubbarna ovanpå. Lägg på den andra tårtbotten och toppa med resten av grädden och jordgubbarna. Riv över limeskal (endast det gröna). Strö över mandeln och dekorera ev med ätbara blommor.

Tips

Variera jordgubbarna med blåbär eller hallon.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-07-08

Hej Tess, vad tråkigt att höra! I våra recept utgår vi alltid från vanlig ugn, men olika ugnar kan ha väldigt olika effekt. Men om man har bakplåtspapper på plåten och gräddar i nedre delen av ugnen enligt receptet så bör inte kakan brännas. Nästa gång får du kanske sänka värmen lite om det är så att din ugn är åt det varmare hållet. Lycka till!

Tess

2022-07-07

Hej! Min blev alldeles bränd i botten :(. Skulle jag kört varmluft?

Checkbox Coop

2022-07-05

Hej Leyla, i videon har vi delat botten på mitten och lagt ihop den. Man väljer själv om man gör så eller har kvar den som en stor tårta.

Leyla

2022-07-04

Hej! Har ni gjort två bottnar? Ser så ut på videon?

Checkbox Coop

2022-06-28

Hej Britt-Marie, vi använde en plåt på 35x40 cm, se steg 5. Lycka till!

Britt-Marie

2022-06-22

Hur stor form ska det vara till tårtan.

Checkbox Coop

2022-06-22

Hej Susanne! Botten går utmärkt att göra i förväg och frysa.

Gun

2022-06-22

Hur länge i ugnen,?

Checkbox Coop

2022-06-22

Hej Katja! Det stämmer, gulorna är till fösta smeten.

Susanne

2022-06-20

Hur långt i förväg kan man göra bottnen?1v? Hur förvarar jag?

Katja

2022-06-20

Alltså bara ägggulor i första smeten?

Checkbox Coop

2022-05-23

Hej Julia! Det ska vara de fem äggvitorna som blir över från kaksmeten. Vi ska förtydliga det i ingredienslistan :) Lycka till!

Julia.H

2022-05-21

Hej Hur många äggvitor ska det vara i marängen ?