Midsommartårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.73 (37 betyg)

En riktig sommartårta med fluffig grädde och jordgubbsfyllning, toppad med ätbara blommor och färska bär! Baka bottnarna i förväg så går det snabbt att lägga ihop den ljuvliga tårta!

Tillagningstid: 35 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g smör
  • 200 g riven kokos (6 dl)
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • Fyllning och Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 liter jordgubbar ev ätbara blommor
  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet.
  2. Häll ut smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med t ex en slickepott till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka, med en diameter på 22 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna. Vispa grädden fluffig. Lägg ena bottnen på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna.
  4. Lägg på den andra bottnen och bred på grädden. Toppa med jordgubbar, garnera ev med ätbara blommor och pudra över lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-18

Hej Karin! Ja, det går bra. Men frys endast bottnarna :) /Maja, redaktör

Karin

2020-06-15

Går bottnarna att frysa?

Björn

2016-07-09

Hade inte ingredienser hemma å för lite kokos etc men det går nästan inte misslyckas med den här. Kokad grädde m choklad å Rom i mellanlagret förutom jordgubbarna. 👍

Stefan

2016-07-02

Supergod!!! Uppskattad av alla åldrar.

Stina

2016-06-29

Jättegod och så enkelt att göra, kommer använda receptet på bottnen igen.

Britt-Marie

2016-06-25

Supergod den bara försvann.

Hanna

2016-06-23

Supergod tårta! Perfekt att den är glutenfri. Gjorde även med sojagrädde och la till lite vaniljsås (havre) mellan bottnarna, succé!

Liknande recept

Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Petit choux-semlor med hallongrädde

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Prinsessbakelser

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Glutenfria våfflor

Betyg
Betyg
(12)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 75 g smör
  • 200 g riven kokos (6 dl)
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • Fyllning och Topping
  • 3 dl vispgrädde
  • 1.5 liter jordgubbar ev ätbara blommor
  • florsocker

Midsommartårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.73 (37 betyg)

En riktig sommartårta med fluffig grädde och jordgubbsfyllning, toppad med ätbara blommor och färska bär! Baka bottnarna i förväg så går det snabbt att lägga ihop den ljuvliga tårta!

Tillagningstid: 35 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop med kokos och socker. Tillsätt ägg och citron och rör till en jämn smet.
  2. Häll ut smeten i två högar på en plåt med bakplåtspapper. Platta till med t ex en slickepott till 2 runda bottnar, ca 1 cm tjocka, med en diameter på 22 cm.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna. Vispa grädden fluffig. Lägg ena bottnen på ett tårtfat och skiva över hälften av jordgubbarna.
  4. Lägg på den andra bottnen och bred på grädden. Toppa med jordgubbar, garnera ev med ätbara blommor och pudra över lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-06-18

Hej Karin! Ja, det går bra. Men frys endast bottnarna :) /Maja, redaktör

Karin

2020-06-15

Går bottnarna att frysa?

Björn

2016-07-09

Hade inte ingredienser hemma å för lite kokos etc men det går nästan inte misslyckas med den här. Kokad grädde m choklad å Rom i mellanlagret förutom jordgubbarna. 👍

Stefan

2016-07-02

Supergod!!! Uppskattad av alla åldrar.

Stina

2016-06-29

Jättegod och så enkelt att göra, kommer använda receptet på bottnen igen.

Britt-Marie

2016-06-25

Supergod den bara försvann.

Hanna

2016-06-23

Supergod tårta! Perfekt att den är glutenfri. Gjorde även med sojagrädde och la till lite vaniljsås (havre) mellan bottnarna, succé!

Liknande recept

Spara recept

Äggtoddy med apelsin

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Petit choux-semlor med hallongrädde

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Rabarberpaj med kardemumma

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Prinsessbakelser

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Glutenfria våfflor

Betyg
Betyg
(12)