Mexikansk tacopanna
  • Tid 35 min
  • Ugn 225º

Mexikansk tacopanna

3.86 (35 betyg)

En tacomiddag för hela familjen, servera direkt ur pannan.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 12
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

4 portioner
  • 300 g nötfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g nachochips
  • 70 g riven ost
  • 2 dl gräddfil
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och stek färsen. Tillsätt alla kryddor, bönor och krossade tomater och låt puttra några min, smaka av med salt.

  2. 2

    Stick ner nachochips och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält. Klicka ut gräddfil och låt alla äta ur samma panna. Servera med resten av chipsen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt alla äta ur samma panna.
Sara Begner, Matkreatör, Coop

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

5 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Helena

    Överraskande enkelt OCH gott! Går snabbt att svänga ihop, om du gillar tacos gillar du den här. Jag kryddade på lite mer och gillade att jag fick blanda till kryddorna själv. Kan tänka mig att det annars går att ta genvägen och ersätta salt och kryddor med en påse tacokrydda.

  • Adam

    Jättegott! Använde vegfärs istället :)

  • Kenan

    Riktigt jävla gött

  • Marianne

    Bytte ut köttfärs mot vegetarisk färs.

Visa fler