Mexikansk tacopanna

Mexikansk tacopanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(136)

En tacomiddag för hela familjen, servera direkt ur pannan.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 250 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g nachochips
  • 75 g riven ost
  • 2 dl gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och stek färsen. Tillsätt alla kryddor, bönor och krossade tomater och låt puttra några min, smaka av med salt.
  2. Stick ner nachochips och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält. Klicka ut gräddfil och låt alla äta ur samma panna. Servera med resten av chipsen.

Tips

Låt alla äta ur samma panna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2021-06-10

Har blivit en klassiker hemma! Gott, enkelt, snabbt, billigt.

Tanja

2021-02-17

Gott, enkelt, snabbt och kul! Verkligen för hela familjen!

Caroline

2020-05-07

Det var gott och enkelt att göra

Christine

2020-03-30

För att barnen skulle känna igen smaken, kryddade jag med en påse taco-krydda. Sen la jag till majs i köttfärsen också.

Anna

2020-03-07

Hade i hackad lök, röd paprika och majs och serverade med guaccamole, blev jättegott!

Philo

2020-01-11

Jättegott, byter alltid ut köttfärsen mot vegofärs. Går precis lika bra. Rekommenderar att lägga i några bitar röd paprika samt lägga några skivor lime vid sidorna för de som gillar det. Lite märkligt att Coop inte själva skriver vegofärs som omedelbart alternativ.

Monika

2020-01-07

Kan byta ut svarta bönor mot något annat eller utesluta dem?

Jonas

2020-01-05

Enkelt, snabblagat, billigt och framförallt väldigt gott. En ny favorit i familjen!

Sabrina

2019-10-07

Nya familje favorit! Enkelt att laga och super gott

Kajsa

2019-09-25

Verkligen gott!!!

Niklas

2019-05-18

Mycket god och snabblagad rätt. Jag lade tre hela smala långa urkärnade paprikor på som följde med in i ugnen. Nästa gång skall jag lägga med några citron eller limehalvor och majs.

Alexandra

2019-05-06

Mycket gott! Jag hällde även i 2 dl majs.

Jennifer

2019-03-23

Helt underbar, en riktig fredagsfavorit! 😄 Jag väntar dock att sätta i chipsen tills jag tagit ut den ur ugnen för att de inte ska bli mjuka.

Helena

2019-02-26

Överraskande enkelt OCH gott! Går snabbt att svänga ihop, om du gillar tacos gillar du den här. Jag kryddade på lite mer och gillade att jag fick blanda till kryddorna själv. Kan tänka mig att det annars går att ta genvägen och ersätta salt och kryddor med en påse tacokrydda.

Adam

2019-02-17

Jättegott! Använde vegfärs istället :)

Kenan

2019-02-15

Riktigt jävla gött

Marianne

2019-02-09

Bytte ut köttfärs mot vegetarisk färs.

Mimi

2019-01-18

Väldigt uppskattat av alla i familjen.

Mexikansk tacopanna
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 250 g nötfärs eller blandfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 msk spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 410 g kokta svarta bönor, på burk (bruttovikt), avsköljda
  • 400 g krossade tomater
  • 200 g nachochips
  • 75 g riven ost
  • 2 dl gräddfil

Mexikansk tacopanna

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(136)

En tacomiddag för hela familjen, servera direkt ur pannan.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp olja i en ugnstålig stekpanna och stek färsen. Tillsätt alla kryddor, bönor och krossade tomater och låt puttra några min, smaka av med salt.
  2. Stick ner nachochips och strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält. Klicka ut gräddfil och låt alla äta ur samma panna. Servera med resten av chipsen.

Tips

Låt alla äta ur samma panna.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Annika

2021-06-10

Har blivit en klassiker hemma! Gott, enkelt, snabbt, billigt.

Tanja

2021-02-17

Gott, enkelt, snabbt och kul! Verkligen för hela familjen!

Caroline

2020-05-07

Det var gott och enkelt att göra

Christine

2020-03-30

För att barnen skulle känna igen smaken, kryddade jag med en påse taco-krydda. Sen la jag till majs i köttfärsen också.

Anna

2020-03-07

Hade i hackad lök, röd paprika och majs och serverade med guaccamole, blev jättegott!

Philo

2020-01-11

Jättegott, byter alltid ut köttfärsen mot vegofärs. Går precis lika bra. Rekommenderar att lägga i några bitar röd paprika samt lägga några skivor lime vid sidorna för de som gillar det. Lite märkligt att Coop inte själva skriver vegofärs som omedelbart alternativ.

Monika

2020-01-07

Kan byta ut svarta bönor mot något annat eller utesluta dem?

Jonas

2020-01-05

Enkelt, snabblagat, billigt och framförallt väldigt gott. En ny favorit i familjen!

Sabrina

2019-10-07

Nya familje favorit! Enkelt att laga och super gott

Kajsa

2019-09-25

Verkligen gott!!!

Niklas

2019-05-18

Mycket god och snabblagad rätt. Jag lade tre hela smala långa urkärnade paprikor på som följde med in i ugnen. Nästa gång skall jag lägga med några citron eller limehalvor och majs.

Alexandra

2019-05-06

Mycket gott! Jag hällde även i 2 dl majs.

Jennifer

2019-03-23

Helt underbar, en riktig fredagsfavorit! 😄 Jag väntar dock att sätta i chipsen tills jag tagit ut den ur ugnen för att de inte ska bli mjuka.

Helena

2019-02-26

Överraskande enkelt OCH gott! Går snabbt att svänga ihop, om du gillar tacos gillar du den här. Jag kryddade på lite mer och gillade att jag fick blanda till kryddorna själv. Kan tänka mig att det annars går att ta genvägen och ersätta salt och kryddor med en påse tacokrydda.

Adam

2019-02-17

Jättegott! Använde vegfärs istället :)

Kenan

2019-02-15

Riktigt jävla gött

Marianne

2019-02-09

Bytte ut köttfärs mot vegetarisk färs.

Mimi

2019-01-18

Väldigt uppskattat av alla i familjen.