Melonsallad med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Söt sallad med en gnutta het chili och uppfriskande smak av galiamelon, mynta, lime och honung. Kan serveras både som dessert och som tillbehör till grillat.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg galiameloner i tärningar
  • 1 dl grovstrimlade myntablad
  • 0.5 hackad, urkärnad medelstark chili
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk honung

Gör så här

  1. Varva melontärningar, mynta och om du vill ha lite sting även chili i en skål. Rör ihop limesaft och honung, häll över och blanda runt. Låt gärna salladen stå och dra i kylen någon timme före servering.

Servering

Kan serveras både som dessert och som tillbehör till grillat, t ex fläskkött och fågel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1 kg galiameloner i tärningar
  • 1 dl grovstrimlade myntablad
  • 0.5 hackad, urkärnad medelstark chili
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk honung

Melonsallad med mynta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (3 betyg)

Söt sallad med en gnutta het chili och uppfriskande smak av galiamelon, mynta, lime och honung. Kan serveras både som dessert och som tillbehör till grillat.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Varva melontärningar, mynta och om du vill ha lite sting även chili i en skål. Rör ihop limesaft och honung, häll över och blanda runt. Låt gärna salladen stå och dra i kylen någon timme före servering.

Servering

Kan serveras både som dessert och som tillbehör till grillat, t ex fläskkött och fågel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillade fikon med parmaskinka

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citronmarinerad matjes

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Salsa med lingon och äpple

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fruktkompott med ingefära och lime

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äppelsoppa med kanel

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Trefrukts-marmelad med chili

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskkarré med ingefärsrubbing

Betyg
Betyg
(26)