Melon- och tomatsallad med knaperstekt kalkon

Melon- och tomatsallad med knaperstekt kalkon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Somrig melonsallad med tomat, bacon, krispigt bröd och en tomatdressing som vänds i och toppas med basilika.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 skivor vitt bröd
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 120 g rökt kalkon, tunt skivad
  • 500 g tomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.25 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • 750 g galiamelon
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Bryt brödet i bitar och vänd runt i olja, salt och cayennepeppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills de är lätt krispiga med fin färg. Knaperstek kalkonskivorna i några droppar olja.
  2. Skär en skiva från alla tomaterna där det gröna fästet sitter. Ta dem och mixa till en rosa dressing med olja, vinäger, socker, salt och peppar.
  3. Skär resten av tomaterna och melonen i lika stora bitar. Vänd runt med brödet, basilikablad och de stekta kalkonskivorna i bitar. Servera direkt med dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen linssallad

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Bondomelett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Hembakt bröd

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Couscous med grillad nektarin

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Carnitas med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(71)
Melon- och tomatsallad med knaperstekt kalkon
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 skivor vitt bröd
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • 120 g rökt kalkon, tunt skivad
  • 500 g tomater
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.25 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk strösocker
  • salt och svartpeppar
  • 750 g galiamelon
  • 1 kruka färsk basilika

Melon- och tomatsallad med knaperstekt kalkon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Somrig melonsallad med tomat, bacon, krispigt bröd och en tomatdressing som vänds i och toppas med basilika.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt brödet i bitar och vänd runt i olja, salt och cayennepeppar på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills de är lätt krispiga med fin färg. Knaperstek kalkonskivorna i några droppar olja.
  2. Skär en skiva från alla tomaterna där det gröna fästet sitter. Ta dem och mixa till en rosa dressing med olja, vinäger, socker, salt och peppar.
  3. Skär resten av tomaterna och melonen i lika stora bitar. Vänd runt med brödet, basilikablad och de stekta kalkonskivorna i bitar. Servera direkt med dressingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Ljummen linssallad

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Bondomelett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(71)
Spara recept

Hembakt bröd

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Couscous med grillad nektarin

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Carnitas med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(71)