För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mazariner

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Klassiska mazariner med mandelmjöl och bittermandel som toppas med en glasyr.

Tillagningstid: 1 tim + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3.5 dl mandelmjöl
  • 2.5 bittermandlar, fint rivna
  • 1 dl strösocker
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i matberedare monterad med kniv, eller för hand. Tryck ut degen i 16 väl smorda formar och låt vila i frysen ca 10 min.
  2. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en slät smet. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 15–20 min. Stjälp ur mazarinerna när de svalnat något. Låt kallna helt.
  3. Blanda florsocker och vatten till en slät glasyr. Späd ev med 1 krm vatten i taget till lagom konsistens och bred glasyren på mazarinerna.

Tips

Använder du engångsformar i aluminium så behöver de inte smörjas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-12

Hej Emelie! Det kan gå om du har stabila formar. Risken med för tunna formar är att väggarna inte håller upp mazarinen och den flyter ut lite. Men har du en muffinsplåt kan du använda den med formarna i. Mvh Maja (redaktör)

Emelie

2020-03-11

Hej kan man använda vanliga muffinsformar i papp i stället

Liknande recept

Mumsig hallonlemonad

(20)

Nötbräck med torkad frukt

(18)

Kalkon- och färskosttoast

(7)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(90)

Citronmarmelad

(15)

Lingon- och marängpaj

(4)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 3.5 dl mandelmjöl
  • 2.5 bittermandlar, fint rivna
  • 1 dl strösocker
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 2 ägg
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten

Mazariner

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Klassiska mazariner med mandelmjöl och bittermandel som toppas med en glasyr.

Tillagningstid: 1 tim + tid att kallna
Ugnstemperatur:175º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Arbeta ihop ingredienserna till degen i matberedare monterad med kniv, eller för hand. Tryck ut degen i 16 väl smorda formar och låt vila i frysen ca 10 min.
  2. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen till en slät smet. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen 15–20 min. Stjälp ur mazarinerna när de svalnat något. Låt kallna helt.
  3. Blanda florsocker och vatten till en slät glasyr. Späd ev med 1 krm vatten i taget till lagom konsistens och bred glasyren på mazarinerna.

Tips

Använder du engångsformar i aluminium så behöver de inte smörjas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-03-12

Hej Emelie! Det kan gå om du har stabila formar. Risken med för tunna formar är att väggarna inte håller upp mazarinen och den flyter ut lite. Men har du en muffinsplåt kan du använda den med formarna i. Mvh Maja (redaktör)

Emelie

2020-03-11

Hej kan man använda vanliga muffinsformar i papp i stället

Liknande recept

Mumsig hallonlemonad

(20)

Nötbräck med torkad frukt

(18)

Kalkon- och färskosttoast

(7)

Fruktkompott med ingefära och lime

(1)

Morotsmuffins med glasyr och strössel

(90)

Citronmarmelad

(15)

Lingon- och marängpaj

(4)

Black bean muffins med apelsinfrosting

(1)