Mazariner

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Ugnstemperatur:175-200º
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • mördeg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 200 g margarin eller smör
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 75 g margarin eller smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 potatis medelstora kokta kalla
  • 1 dl sötmandel (ca 80g)
  • 2 bittermandel eller 1-2 droppar bittermandelarom
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten

Gör så här

  1. <p>Lägg mjölet i en skål eller i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning och lägg i socker och fett skuret i bitar. Finfördela fettet med en kniv eller gaffel. Tillsätt äggulan och arbeta ihop allt till en deg. Eller blanda degen i matberedare. Rulla längder och dela dem i 25 lika stora bitar. Tryck ut dem i bakelseformar eller engångsformar av aluminium. Sätt på ugnen.
  2. Fyllningen: Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Riv potatisen och rör ner den i smeten. Mal mandeln. Tillsätt den och vetemjölet blandat med bakpulver.
  3. I matberedare: Använd stålkniven. Finfördela först mandeln med sockret. Tillsätt allt det övriga på en gång, fett och potatis i bitar. Blanda till en jämn porös massa.
  4. Fyll de degklädda formarna till 2/3 med smeten. Grädda dem på plåt i mitten av ugnen 15-20 min. Stjälp ur mazarinerna när de svalnat något, men inte ur engångsformar, de ger ett bra skydd vid förvaringen.
  5. Glasyren: Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.
  6. Mazarinkaka 1/2 sats Mördeg med ägg 1 sats fyllning
  7. Ugnstemperatur 175-200°C
  8. Gräddningstid ca 30 min
  9. Gör degen. Tryck ut den i en pajform eller form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter, så att botten och kanter blir täckta. Gör fyllningen och lägg i den. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen. Sikta gärna lite florsocker över kakan.
  10. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



14 st
  • mördeg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 0.5 dl socker
  • 200 g margarin eller smör
  • 1 äggula
  • Fyllning:
  • 75 g margarin eller smör
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 potatis medelstora kokta kalla
  • 1 dl sötmandel (ca 80g)
  • 2 bittermandel eller 1-2 droppar bittermandelarom
  • 0.75 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • Glasyr:
  • 2 dl florsocker
  • 1.5 msk vatten

Mazariner

Betyg (1-5):
3.38 (8 betyg)

Ugnstemperatur:175-200º
25 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. <p>Lägg mjölet i en skål eller i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning och lägg i socker och fett skuret i bitar. Finfördela fettet med en kniv eller gaffel. Tillsätt äggulan och arbeta ihop allt till en deg. Eller blanda degen i matberedare. Rulla längder och dela dem i 25 lika stora bitar. Tryck ut dem i bakelseformar eller engångsformar av aluminium. Sätt på ugnen.
  2. Fyllningen: Rör rumsvarmt fett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Riv potatisen och rör ner den i smeten. Mal mandeln. Tillsätt den och vetemjölet blandat med bakpulver.
  3. I matberedare: Använd stålkniven. Finfördela först mandeln med sockret. Tillsätt allt det övriga på en gång, fett och potatis i bitar. Blanda till en jämn porös massa.
  4. Fyll de degklädda formarna till 2/3 med smeten. Grädda dem på plåt i mitten av ugnen 15-20 min. Stjälp ur mazarinerna när de svalnat något, men inte ur engångsformar, de ger ett bra skydd vid förvaringen.
  5. Glasyren: Blanda florsocker och vatten till en jämn glasyr. Glasera kakorna när de kallnat.
  6. Mazarinkaka 1/2 sats Mördeg med ägg 1 sats fyllning
  7. Ugnstemperatur 175-200°C
  8. Gräddningstid ca 30 min
  9. Gör degen. Tryck ut den i en pajform eller form med löstagbara kanter, ca 24 cm i diameter, så att botten och kanter blir täckta. Gör fyllningen och lägg i den. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen. Sikta gärna lite florsocker över kakan.
  10. <p>

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies