Matjestårta

Betyg (1-5):
2.98 (49 betyg)

8-12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 75 g smör eller margarin
  • 200 g kavring
  • 4 gelatinblad
  • 1 burk (ca 200g) matjessill
  • 1 gul lök eller röd lök
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • Garnering:
  • rädisor
  • gurka
  • gräslök eller dill

Gör så här

  1. Smält fettet. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare. Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen i en springform, 20-24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 15 min.
  2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Finhacka sill och lök. Blanda hacket med kesella och gräddfil eller crème fraiche. Smaka ev av med lite sillspad. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Rör ner gelatinet i sillblandningen. Bred ut den på kavringsbotten. Ställ i kylskåp att stelna, det tar 3-4 tim.
  3. Ta bort kanten på formen. Garnera med rädisor, skalad, tärnad gurka och gräslök eller dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter - Coop

(10)

Löjromssill med citron - Coop

(7)

Snittar med krämig senapssill - Coop

(2)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche - Coop

(2)

Sesamsill - Coop

(0)

Löjromschips - Coop

(4)

Tårta med kallrökt lax - Coop

(6)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 75 g smör eller margarin
  • 200 g kavring
  • 4 gelatinblad
  • 1 burk (ca 200g) matjessill
  • 1 gul lök eller röd lök
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • Garnering:
  • rädisor
  • gurka
  • gräslök eller dill

Matjestårta

Betyg (1-5):
2.98 (49 betyg)

8-12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare. Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen i en springform, 20-24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 15 min.
  2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Finhacka sill och lök. Blanda hacket med kesella och gräddfil eller crème fraiche. Smaka ev av med lite sillspad. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Rör ner gelatinet i sillblandningen. Bred ut den på kavringsbotten. Ställ i kylskåp att stelna, det tar 3-4 tim.
  3. Ta bort kanten på formen. Garnera med rädisor, skalad, tärnad gurka och gräslök eller dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Smördegsflan med kallrökt lax, tomater och örter - Coop

(10)

Löjromssill med citron - Coop

(7)

Snittar med krämig senapssill - Coop

(2)

Kallrökt laxmacka med pocherat ägg och crème fraiche - Coop

(2)

Sesamsill - Coop

(0)

Löjromschips - Coop

(4)

Tårta med kallrökt lax - Coop

(6)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies