Matjestårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.06 (51 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 3-4 timmar att stelna
8-12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 75 g smör eller margarin
  • 200 g kavring
  • 4 gelatinblad
  • 1 burk (ca 200g) matjessill
  • 1 gul lök eller röd lök
  • 250 g Kesella
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • Garnering:
  • rädisor
  • gurka
  • gräslök eller dill

Gör så här

  1. Smält fettet. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare. Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen i en springform, 20-24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 15 min.
  2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Finhacka sill och lök. Blanda hacket med kesella och gräddfil eller crème fraiche. Smaka ev av med lite sillspad. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Rör ner gelatinet i sillblandningen. Bred ut den på kavringsbotten. Ställ i kylskåp att stelna, det tar 3-4 tim.
  3. Ta bort kanten på formen. Garnera med rädisor, skalad, tärnad gurka och gräslök eller dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Senapssill med krämig kaprissås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sillröra till knäckebröd

Betyg
Betyg
(8)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 75 g smör eller margarin
  • 200 g kavring
  • 4 gelatinblad
  • 1 burk (ca 200g) matjessill
  • 1 gul lök eller röd lök
  • 250 g Kesella
  • 3 dl gräddfil eller crème fraiche
  • Garnering:
  • rädisor
  • gurka
  • gräslök eller dill

Matjestårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.06 (51 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter + 3-4 timmar att stelna
8-12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält fettet. Riv kavringen eller finfördela den i matberedare. Blanda brödsmulor och fett. Platta ut blandningen i en springform, 20-24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 15 min.
  2. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 min. Finhacka sill och lök. Blanda hacket med kesella och gräddfil eller crème fraiche. Smaka ev av med lite sillspad. Ta upp gelatinbladen, krama ur vattnet och smält dem i en kastrull på svag värme. Låt svalna lite. Rör ner gelatinet i sillblandningen. Bred ut den på kavringsbotten. Ställ i kylskåp att stelna, det tar 3-4 tim.
  3. Ta bort kanten på formen. Garnera med rädisor, skalad, tärnad gurka och gräslök eller dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Löjrom med tillbehör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Matjessillröra

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Levain med laxröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Senapssill med krämig kaprissås

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Sillröra till knäckebröd

Betyg
Betyg
(8)