Matjessill med picklad rödlök och brynt smör

Matjessill med picklad rödlök och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Det nötiga brynta smöret och den picklade löken är oslagbart till matjessill.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
  • matjesfiléer
  • 1.5 dl rumsvarmt vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 små rödlökar
  • 75 g smör
  • 2 hårdkokta ägg
  • ev. gräslök till garnering

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen att marinera minst 30 min.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt stå kvar på värmen tills smöret slutat skumma och doftar nötigt.
  3. Skär sillen i bitar och hacka äggen. Lägg sill, ägg och lök på ett serveringsfat. Skeda över det brynta smöret och garnera ev. gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



vivi

2015-04-02

det skall vara ca 400 g matjessillfilléer

Pär

2015-03-30

?? g matjessill ?

Matjessill med picklad rödlök och brynt smör
8 st
  • Ingredienser (8)
  • matjesfiléer
  • 1.5 dl rumsvarmt vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 små rödlökar
  • 75 g smör
  • 2 hårdkokta ägg
  • ev. gräslök till garnering

Matjessill med picklad rödlök och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Det nötiga brynta smöret och den picklade löken är oslagbart till matjessill.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen att marinera minst 30 min.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt stå kvar på värmen tills smöret slutat skumma och doftar nötigt.
  3. Skär sillen i bitar och hacka äggen. Lägg sill, ägg och lök på ett serveringsfat. Skeda över det brynta smöret och garnera ev. gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



vivi

2015-04-02

det skall vara ca 400 g matjessillfilléer

Pär

2015-03-30

?? g matjessill ?