Matjessill med picklad rödlök och brynt smör

Matjessill med picklad rödlök och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Det nötiga brynta smöret och den picklade löken är oslagbart till matjessill.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • matjesfiléer
  • 1.5 dl rumsvarmt vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 små rödlökar
  • 75 g smör
  • 2 hårdkokta ägg
  • ev. gräslök till garnering

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen att marinera minst 30 min.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt stå kvar på värmen tills smöret slutat skumma och doftar nötigt.
  3. Skär sillen i bitar och hacka äggen. Lägg sill, ägg och lök på ett serveringsfat. Skeda över det brynta smöret och garnera ev. gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



vivi

2015-04-02

det skall vara ca 400 g matjessillfilléer

Pär

2015-03-30

?? g matjessill ?

Liknande recept

Spara recept

Sillröra till knäckebröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)
Matjessill med picklad rödlök och brynt smör
8 st
  • Ingredienser (8)
  • matjesfiléer
  • 1.5 dl rumsvarmt vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 små rödlökar
  • 75 g smör
  • 2 hårdkokta ägg
  • ev. gräslök till garnering

Matjessill med picklad rödlök och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Det nötiga brynta smöret och den picklade löken är oslagbart till matjessill.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen att marinera minst 30 min.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt stå kvar på värmen tills smöret slutat skumma och doftar nötigt.
  3. Skär sillen i bitar och hacka äggen. Lägg sill, ägg och lök på ett serveringsfat. Skeda över det brynta smöret och garnera ev. gräslök.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



vivi

2015-04-02

det skall vara ca 400 g matjessillfilléer

Pär

2015-03-30

?? g matjessill ?

Liknande recept

Spara recept

Sillröra till knäckebröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Senaps- och gräslökssill

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Krämig rucolasill

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Löjromssill med citron

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krämig citrongrässill

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Matjestårta

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Äpple- och pepparrotssill

Betyg
Betyg
(121)