
Matjessill med picklad rödlök och brynt smör
Betyg (1-5):
Det nötiga brynta smöret och den picklade löken är oslagbart till matjessill.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- matjesfiléer
- 1.5 dl rumsvarmt vatten
- 1 dl strösocker
- 0.5 dl ättiksprit (12 %)
- 3 små rödlökar
- 75 g smör
- 2 hårdkokta ägg
- ev. gräslök till garnering
Gör så här
- Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen att marinera minst 30 min.
- Smält smöret i en kastrull. Låt stå kvar på värmen tills smöret slutat skumma och doftar nötigt.
- Skär sillen i bitar och hacka äggen. Lägg sill, ägg och lök på ett serveringsfat. Skeda över det brynta smöret och garnera ev. gräslök.
Liknande recept
Matjessill med picklad rödlök och brynt smör
Betyg (1-5):
Det nötiga brynta smöret och den picklade löken är oslagbart till matjessill.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen att marinera minst 30 min.
- Smält smöret i en kastrull. Låt stå kvar på värmen tills smöret slutat skumma och doftar nötigt.
- Skär sillen i bitar och hacka äggen. Lägg sill, ägg och lök på ett serveringsfat. Skeda över det brynta smöret och garnera ev. gräslök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-04-02
det skall vara ca 400 g matjessillfilléer
2015-03-30
?? g matjessill ?
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
vivi
2015-04-02
det skall vara ca 400 g matjessillfilléer
Pär
2015-03-30
?? g matjessill ?