Matjessill med picklad rödlök och brynt smör

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Det nötiga brynta smöret och den picklade löken är oslagbart till matjessill.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • matjesfiléer
  • 1.5 dl rumsvarmt vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 små rödlökar
  • 75 g smör
  • 2 hårdkokta ägg
  • ev. gräslök till garnering

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen att marinera minst 30 min.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt stå kvar på värmen tills smöret slutat skumma och doftar nötigt.
  3. Skär sillen i bitar och hacka äggen. Lägg sill, ägg och lök på ett serveringsfat. Skeda över det brynta smöret och garnera ev. gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



vivi

2015-04-02

det skall vara ca 400 g matjessillfilléer

Pär

2015-03-30

?? g matjessill ?

Liknande recept

Sesamsill

(0)

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

(0)

Sillröra till knäckebröd

(8)

Levain med laxröra

(6)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Laxsashimi

(1)

Krämig rucolasill

(5)

Matjessillröra

(22)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • matjesfiléer
  • 1.5 dl rumsvarmt vatten
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 3 små rödlökar
  • 75 g smör
  • 2 hårdkokta ägg
  • ev. gräslök till garnering

Matjessill med picklad rödlök och brynt smör

Betyg (1-5):
3.56 (9 betyg)

Det nötiga brynta smöret och den picklade löken är oslagbart till matjessill.

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Skär löken i tunna ringar och lägg i lagen att marinera minst 30 min.
  2. Smält smöret i en kastrull. Låt stå kvar på värmen tills smöret slutat skumma och doftar nötigt.
  3. Skär sillen i bitar och hacka äggen. Lägg sill, ägg och lök på ett serveringsfat. Skeda över det brynta smöret och garnera ev. gräslök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



vivi

2015-04-02

det skall vara ca 400 g matjessillfilléer

Pär

2015-03-30

?? g matjessill ?

Liknande recept

Sesamsill

(0)

Sillmackor med potatiskräm på rågbröd

(0)

Sillröra till knäckebröd

(8)

Levain med laxröra

(6)

Chili- och limesill i nubbeglas

(0)

Laxsashimi

(1)

Krämig rucolasill

(5)

Matjessillröra

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies