
Matjesill med brynt smör och havtorn
Betyg (1-5):
Underbart god matjesill med havtorn och brynt smör som ger en spännande smakkombo. Recept av Louise Johansson
Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 kokta kalla potatisar
- smör, att steka i
- 2 ägg
- 50 g smör, att bryna
- 1.5 dl frysta havtorn, tinade
- 4 hela matjesfiléer
- dill
Gör så här
- Riv potatisen grovt och stek i omgångar i smör. Häll upp på hushållspapper och låt rinna av.
- Koka äggen så att de har en krämig mitt, ca 6 min. Kyl ner och skala direkt. Bryn smör i en kastrull på medelvärme tills det doftar nötaktigt och skummar. Häll i havtornen.
- Skär matjessillarna på längden och fördela på ett fat. Dela äggen och lägg på fatet, mosa lätt med en gaffel. Strö över potatissmulet och skeda över smöret med havtornen. Garnera med dill.
Matjesill med brynt smör och havtorn
Betyg (1-5):
Underbart god matjesill med havtorn och brynt smör som ger en spännande smakkombo. Recept av Louise Johansson
Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Riv potatisen grovt och stek i omgångar i smör. Häll upp på hushållspapper och låt rinna av.
- Koka äggen så att de har en krämig mitt, ca 6 min. Kyl ner och skala direkt. Bryn smör i en kastrull på medelvärme tills det doftar nötaktigt och skummar. Häll i havtornen.
- Skär matjessillarna på längden och fördela på ett fat. Dela äggen och lägg på fatet, mosa lätt med en gaffel. Strö över potatissmulet och skeda över smöret med havtornen. Garnera med dill.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-03-29
Vad roligt att höra, Sofia! Glad påsk!
2021-03-28
Den här var så fantastisk att vi gör den till påsktradition. Blir samma recept även i år. Havtorn - så underskattat!
2020-05-11
Skippade havtornen och använde gräslök istället. Mums!!!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-03-29
Vad roligt att höra, Sofia! Glad påsk!
Sofia
2021-03-28
Den här var så fantastisk att vi gör den till påsktradition. Blir samma recept även i år. Havtorn - så underskattat!
Johanna
2020-05-11
Skippade havtornen och använde gräslök istället. Mums!!!