Matjesill med brynt smör och havtorn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (3 betyg)

Underbart god matjesill med havtorn och brynt smör som ger en spännande smakkombo. Recept av Louise Johansson

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 kokta kalla potatisar
  • smör, att steka i
  • 2 ägg
  • 50 g smör, att bryna
  • 1.5 dl frysta havtorn, tinade
  • 4 hela matjesfiléer
  • dill

Gör så här

  1. Riv potatisen grovt och stek i omgångar i smör. Häll upp på hushållspapper och låt rinna av.
  2. Koka äggen så att de har en krämig mitt, ca 6 min. Kyl ner och skala direkt. Bryn smör i en kastrull på medelvärme tills det doftar nötaktigt och skummar. Häll i havtornen.
  3. Skär matjessillarna på längden och fördela på ett fat. Dela äggen och lägg på fatet, mosa lätt med en gaffel. Strö över potatissmulet och skeda över smöret med havtornen. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2020-05-11

Skippade havtornen och använde gräslök istället. Mums!!!

Liknande recept

Spara recept

Gubbens sill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sillpuck

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stompad jansson

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snittar med gubbröra i tunnbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Potatisflarn med ansjovis

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Råraka med löjrom

Betyg
Betyg
(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 kokta kalla potatisar
  • smör, att steka i
  • 2 ägg
  • 50 g smör, att bryna
  • 1.5 dl frysta havtorn, tinade
  • 4 hela matjesfiléer
  • dill

Matjesill med brynt smör och havtorn

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (3 betyg)

Underbart god matjesill med havtorn och brynt smör som ger en spännande smakkombo. Recept av Louise Johansson

Tillagningstid: 10 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Riv potatisen grovt och stek i omgångar i smör. Häll upp på hushållspapper och låt rinna av.
  2. Koka äggen så att de har en krämig mitt, ca 6 min. Kyl ner och skala direkt. Bryn smör i en kastrull på medelvärme tills det doftar nötaktigt och skummar. Häll i havtornen.
  3. Skär matjessillarna på längden och fördela på ett fat. Dela äggen och lägg på fatet, mosa lätt med en gaffel. Strö över potatissmulet och skeda över smöret med havtornen. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johanna

2020-05-11

Skippade havtornen och använde gräslök istället. Mums!!!

Liknande recept

Spara recept

Gubbens sill

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Krispig fisk på rösti med avokado-remoulad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Sillpuck

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Stompad jansson

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Ansjovisröra med brynt smör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Snittar med gubbröra i tunnbröd

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Potatisflarn med ansjovis

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Råraka med löjrom

Betyg
Betyg
(4)