Mathavrepanna med het korv och stekt ägg
  • Tid 50 min

Mathavrepanna med het korv och stekt ägg

4 (4 betyg)

  • Tillagningstid 50 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 4 dl mathavre
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 kryddiga korvar i tunna skivor
  • 250 g frysta sojabönor
  • 70 g färsk spenat
Till servering:
  • 4 stekta ägg
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Stek mathavre, lök, vitlök, chili, tomatpuré och spiskummin i olja i en kastrull ca 1 min under omrörning. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och stek korven lätt knaprig. Skölj sojabönorna i hett vatten så de tinar och vänd ihop riset med korven, sojabönorna och spenat. Servera rispannan med stekt ägg.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Visste du att ägg som förvaras i kylskåp, med den spetsiga sidan nedåt, håller sig färska i minst 2 månader.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar