Mathavrepanna med het korv och stekt ägg

Mathavrepanna med het korv och stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 dl mathavre
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 kryddiga korvar i tunna skivor
  • 250 g frysta sojabönor
  • 70 g färsk spenat
  • Till servering:
  • 4 stekta ägg

Gör så här

  1. Stek mathavre, lök, vitlök, chili, tomatpuré och spiskummin i olja i en kastrull ca 1 min under omrörning. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek korven lätt knaprig. Skölj sojabönorna i hett vatten så de tinar och vänd ihop riset med korven, sojabönorna och spenat. Servera rispannan med stekt ägg.

Tips

Visste du att ägg som förvaras i kylskåp, med den spetsiga sidan nedåt, håller sig färska i minst 2 månader.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Crispy no chicken bowl

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bowl med couscous och stekt ägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Quinoasallad med stekt ägg

Betyg
Betyg
(1)
Mathavrepanna med het korv och stekt ägg
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 dl mathavre
  • 1 hackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 skivad röd chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 kryddiga korvar i tunna skivor
  • 250 g frysta sojabönor
  • 70 g färsk spenat
  • Till servering:
  • 4 stekta ägg

Mathavrepanna med het korv och stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek mathavre, lök, vitlök, chili, tomatpuré och spiskummin i olja i en kastrull ca 1 min under omrörning. Häll i vattnet och lägg i buljongtärningen. Låt koka enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek korven lätt knaprig. Skölj sojabönorna i hett vatten så de tinar och vänd ihop riset med korven, sojabönorna och spenat. Servera rispannan med stekt ägg.

Tips

Visste du att ägg som förvaras i kylskåp, med den spetsiga sidan nedåt, håller sig färska i minst 2 månader.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Crispy no chicken bowl

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Bowl med couscous och stekt ägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Quinoasallad med stekt ägg

Betyg
Betyg
(1)