Crispy no chicken bowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gör en vegetarisk bowl som serveras på Max med crispy no chicken, grönsaker och sojamarinerade ägg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 dl kimchi
  • 8 dl kokt bulgur, eller couscous
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • salt och svartpeppar
  • 360 g MAX crispy no chicken
  • 2 avokado, tärnade
  • 2 dl picklad rödlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • srirachamajonnäs, till servering
  • 1 citron, i klyftor, till servering
  • Marinerade ägg
  • 4 ägg
  • 2 dl japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Marinerade ägg: Koka äggen så de har en krämig gula, ca 6 min. Skölj av i kallt vatten och skala. Blanda soja med risvinäger och socker. Låt äggen marinera minst 1 tim men gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kimchi hastigt. Tillsätt couscous eller bulgur och äppelcidervinäger. Stek under omrörning tills allt är varmt. Vänd ner salladslöken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek crispy chicken i olja tills genomvarm och fin färg. Skär i strimlor.
  4. Lägg couscous eller bulgur i 4 skålar och fördela avokado, picklad lök och halverade ägg ovanpå. Toppa med crispy chicken och koriander. Servera med srirachamajonnäs och citronklyfta. 

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-10

Hej Ida, tyvärr hade rubriken fått fel namn - nu är det ändrat. Bulgur ska det vara! Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Ida

2021-07-29

I rubriken står couscous och i receptet står bulgur?

Larsson

2021-05-30

Riktigt bra bowl!

Liknande recept

Spara recept

Bowl med couscous och stekt ägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoasallad med stekt ägg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 1 msk neutral olja, till stekning
  • 2 dl kimchi
  • 8 dl kokt bulgur, eller couscous
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 salladslökar, tunt skivade
  • salt och svartpeppar
  • 360 g MAX crispy no chicken
  • 2 avokado, tärnade
  • 2 dl picklad rödlök
  • 1 kruka färsk koriander
  • srirachamajonnäs, till servering
  • 1 citron, i klyftor, till servering
  • Marinerade ägg
  • 4 ägg
  • 2 dl japansk soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk strösocker

Crispy no chicken bowl

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gör en vegetarisk bowl som serveras på Max med crispy no chicken, grönsaker och sojamarinerade ägg.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Marinerade ägg: Koka äggen så de har en krämig gula, ca 6 min. Skölj av i kallt vatten och skala. Blanda soja med risvinäger och socker. Låt äggen marinera minst 1 tim men gärna längre.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kimchi hastigt. Tillsätt couscous eller bulgur och äppelcidervinäger. Stek under omrörning tills allt är varmt. Vänd ner salladslöken. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek crispy chicken i olja tills genomvarm och fin färg. Skär i strimlor.
  4. Lägg couscous eller bulgur i 4 skålar och fördela avokado, picklad lök och halverade ägg ovanpå. Toppa med crispy chicken och koriander. Servera med srirachamajonnäs och citronklyfta. 

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-08-10

Hej Ida, tyvärr hade rubriken fått fel namn - nu är det ändrat. Bulgur ska det vara! Ha en fin dag! /Elsa, webbredaktör

Ida

2021-07-29

I rubriken står couscous och i receptet står bulgur?

Larsson

2021-05-30

Riktigt bra bowl!

Liknande recept

Spara recept

Bowl med couscous och stekt ägg

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Quinoasallad med stekt ägg

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg
Betyg
(5)