Bowl med couscous och stekt ägg

Bowl med couscous och stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Pröva denna hemmavariant på den koreanska rätten bibimbap, med sesamvända groddar och kimchi.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl couscous
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl färska böngroddar
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl kimchi
  • 0.5 gurka, skivad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1.5 dl salta jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Tillaga couscousen med buljong enligt anvisning på förpackningen. Vänd runt böngroddarna med soja, sesamolja och sesamfrön.
  2. Stek äggen i olja och krydda med salt och peppar. Servera couscousen i skålar med böngroddarna, kimchi, gurka, lök, jordnötter och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-20

Hej Sandra, du kan byta couscousen mot t ex quinoa eller helt bovete. Tänk på att buljongtärning och soja kan innehålla gluten, så läs alltid noga på förpackningen. Lycka till med din bowl!

Sandra

2021-08-19

Vad skulle passa att byta ut till om man har glutenintolerans?

Moa

2020-12-02

Snabbt och gott, det här lagar vi om.

Pernilla

2020-08-26

Lätt o jättegott

Bowl med couscous och stekt ägg
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 3 dl couscous
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 4 dl färska böngroddar
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl kimchi
  • 0.5 gurka, skivad
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 1.5 dl salta jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt och peppar

Bowl med couscous och stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Pröva denna hemmavariant på den koreanska rätten bibimbap, med sesamvända groddar och kimchi.

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga couscousen med buljong enligt anvisning på förpackningen. Vänd runt böngroddarna med soja, sesamolja och sesamfrön.
  2. Stek äggen i olja och krydda med salt och peppar. Servera couscousen i skålar med böngroddarna, kimchi, gurka, lök, jordnötter och koriander.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-08-20

Hej Sandra, du kan byta couscousen mot t ex quinoa eller helt bovete. Tänk på att buljongtärning och soja kan innehålla gluten, så läs alltid noga på förpackningen. Lycka till med din bowl!

Sandra

2021-08-19

Vad skulle passa att byta ut till om man har glutenintolerans?

Moa

2020-12-02

Snabbt och gott, det här lagar vi om.

Pernilla

2020-08-26

Lätt o jättegott