
Quinoa- och mathavremix med stekt ägg
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 dl quinoa, gärna röd
- 1 dl mungbönor torkade
- 1 dl pumpa- eller solroskärnor
- 1 dl mathavre
- 4 dl vatten
- 0.5 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Till servering:
- 4 ägg
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 1 dl hackad persilja
- harissasås eller srirachasås
Gör så här
- Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.
- Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.
Gör din egen harissa:
- Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.
Tips

Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.
Quinoa- och mathavremix med stekt ägg
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.
- Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.
Gör din egen harissa:
- Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.
Tips

Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!