Quinoa- och mathavremix med stekt ägg
  • Tid 30 min

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

4.75 (4 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl quinoa, gärna röd
  • 1 dl mungbönor torkade
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 1 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • harissasås eller srirachasås
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.

  2. 2

    Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.

Gör din egen harissa:

  1. 1

    Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar