Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 dl quinoa, gärna röd
  • 1 dl mungbönor torkade
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 1 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • harissasås eller srirachasås

Gör så här

  1. Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.
  2. Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.

Gör din egen harissa:

  1. Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.

Tips

Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Quinoa- och mathavremix med stekt ägg
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl quinoa, gärna röd
  • 1 dl mungbönor torkade
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 1 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • harissasås eller srirachasås

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.
  2. Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.

Gör din egen harissa:

  1. Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.

Tips

Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!