Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl quinoa, gärna röd
  • 1 dl mungbönor torkade
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 1 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • harissasås eller srirachasås

Gör så här

  1. Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.
  2. Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.

Gör din egen harissa:

  1. Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.

Tips

Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fried rice med stekt ägg

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 dl quinoa, gärna röd
  • 1 dl mungbönor torkade
  • 1 dl pumpa- eller solroskärnor
  • 1 dl mathavre
  • 4 dl vatten
  • 0.5 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 ägg
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • harissasås eller srirachasås

Quinoa- och mathavremix med stekt ägg

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda quinoa, mungbönor och kärnor i en kastrull. Häll i vatten, olja och salt och låt sjuda ca 15 min under lock. Tillsätt mathavre och låt sjuda ytterligare 10–15 min.
  2. Stek äggen i olja i en het stekpanna. Salta och peppra. Servera med persilja och harissa.

Gör din egen harissa:

  1. Lägg 150 g väl avrunnen grillad paprika med 1 tomat i bitar, 2 grovhackade röda chilifrukter, 2 hackade vitlöksklyftor, 1 msk hackad persilja, 1 msk pressad citronsaft, 2 msk olivolja och ½ tsk salt i en mixer. Mixa till en slät sås.

Tips

Du hittar även färdiga grynmixer i din butik.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Soppa med nudlar och krispiga grönsaker

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fried rice med stekt ägg

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Rotfruktssoppa med smaksatt crème fraiche

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Spenatomelett med pecorino och pinjenötter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Skink- och ostpaj

Betyg
Betyg
(8)