Maskrospesto

Maskrospesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Blommans gröna blad lyfter fram andra smaker på ett alldeles särskilt sätt.

Tillagningstid: 10 minuter
2 dl
  • 1 liter maskrosblad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skölj maskrosbladen och torka dem väl, gärna med hjälp av en salladsslunga. Lägg allt utom oljan i en matberedare och mixa. Häll i oljan i en stråle medan du mixar. Smaka av.

Tips

De första späda maskrosbladen är godast. De är lite peppriga i smaken, som ruccolasallad. När de växer till sig blir de istället väldigt beska, då måste du förvälla dem innan användning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maskrospesto
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 liter maskrosblad
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 dl rapsolja eller annan neutral olja
  • 0.5 tsk salt

Maskrospesto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Blommans gröna blad lyfter fram andra smaker på ett alldeles särskilt sätt.

Tillagningstid: 10 minuter
2 dl

Gör så här

  1. Skölj maskrosbladen och torka dem väl, gärna med hjälp av en salladsslunga. Lägg allt utom oljan i en matberedare och mixa. Häll i oljan i en stråle medan du mixar. Smaka av.

Tips

De första späda maskrosbladen är godast. De är lite peppriga i smaken, som ruccolasallad. När de växer till sig blir de istället väldigt beska, då måste du förvälla dem innan användning.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!