För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mascarponeglass med hallon-swirl och nötter

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Hallon och pistasch i en söt krämig glass – sommarens favvo!! Recept ur kokboken: Godare glass av Camilla Hamid

Tillagningstid: 20 min + tid i frys
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 250 g frysta hallon
  • 1 citron, pressad citron
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl naturella pistagenötter, finhackade

Gör så här

  1. Koka hallon, citronsaft och socker ca 5 min. Mixa till en slät sås med mixerstav och låt svalna. Vispa grädden fluffig. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone. Vispa till en jämn smet.
  2. Blanda ca ½ dl av smeten med hallonsåsen. Häll resten av mascarponesmeten i en form som rymmer 1 ½ liter. Ringla över hallonsåsen och dra igenom med en kniv så det blir ett fint mönster. Strö över pistaschnötterna. Täck med lock eller plast och låt stå i frysen minst 6 timmar men gärna längre. Låt tina 5–10 min före servering

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbsbruschetta

(4)

Pepparkakstopping med lingon

(19)

Västerbottenscocotte

(1)

Dadlar med manchego

(23)

Pascha med hallon och blåbär

(6)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(71)

Minimuffins med ädelost och lingon

(1)

Blåbärsmuffins med cream cheese topping

(33)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 250 g frysta hallon
  • 1 citron, pressad citron
  • 1 dl strösocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 400 g sötad kondenserad mjölk
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl naturella pistagenötter, finhackade

Mascarponeglass med hallon-swirl och nötter

Betyg (1-5):
3.75 (4 betyg)

Hallon och pistasch i en söt krämig glass – sommarens favvo!! Recept ur kokboken: Godare glass av Camilla Hamid

Tillagningstid: 20 min + tid i frys
1,5 liter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka hallon, citronsaft och socker ca 5 min. Mixa till en slät sås med mixerstav och låt svalna. Vispa grädden fluffig. Tillsätt kondenserad mjölk och mascarpone. Vispa till en jämn smet.
  2. Blanda ca ½ dl av smeten med hallonsåsen. Häll resten av mascarponesmeten i en form som rymmer 1 ½ liter. Ringla över hallonsåsen och dra igenom med en kniv så det blir ett fint mönster. Strö över pistaschnötterna. Täck med lock eller plast och låt stå i frysen minst 6 timmar men gärna längre. Låt tina 5–10 min före servering

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbsbruschetta

(4)

Pepparkakstopping med lingon

(19)

Västerbottenscocotte

(1)

Dadlar med manchego

(23)

Pascha med hallon och blåbär

(6)

Björnbärstårta med chokladbotten och citronfyllning

(71)

Minimuffins med ädelost och lingon

(1)

Blåbärsmuffins med cream cheese topping

(33)