Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa
  • Tid 30 min + marinering
  • Ugn 175º

Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa

5 (2 betyg)

Bästa buffédesserten med jordgubbar grädde och mandelmassa - Mums!

  • Tillagningstid 30 min + marinering
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

10 bufféportioner
  • 3 liter färska jordgubbar
  • 2 dl vitt vin
  • 1.5 dl strösocker
  • 100 g mandelmassa
  • 200 g cream cheese
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 8 passionsfrukter
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • färsk mynta, att garnera med
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°. Dela jordgubbarna på mitten. Blanda vin och socker och rör tills sockret smält. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera minst 1 timme.

  2. 2

    Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och riv över mandelmassan på den grova delen av rivjärnet. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 5–8 min. Låt kallna på plåten.

  3. 3

    Vispa färskost och grädde fluffigt med vaniljsockret. Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen.

  4. 4

    Fördela jordgubbarna i glas och klicka på gräddkrämen. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan. Garnera med myntablad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Marinera jordgubbarna i flädersaft som ett alkoholfritt alternativ.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar