
Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa
Betyg (1-5):
Bästa buffédesserten med jordgubbar grädde och mandelmassa - Mums!
Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
- 3 liter färska jordgubbar
- 2 dl vitt vin
- 1.5 dl strösocker
- 100 g mandelmassa
- 200 g cream cheese
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 msk vaniljsocker
- 8 passionsfrukter
- 1 dl aprikosmarmelad
- färsk mynta, att garnera med
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Dela jordgubbarna på mitten. Blanda vin och socker och rör tills sockret smält. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera minst 1 timme.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och riv över mandelmassan på den grova delen av rivjärnet. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 5–8 min. Låt kallna på plåten.
- Vispa färskost och grädde fluffigt med vaniljsockret. Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen.
- Fördela jordgubbarna i glas och klicka på gräddkrämen. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan. Garnera med myntablad.
Tips

Marinera jordgubbarna i flädersaft som ett alkoholfritt alternativ.
Marinerade jordgubbar med vaniljgrädde, passionsfrukt och rostad mandelmassa
Betyg (1-5):
Bästa buffédesserten med jordgubbar grädde och mandelmassa - Mums!
Tillagningstid: 30 min + marinering
Ugnstemperatur:175º
10 bufféportioner
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°. Dela jordgubbarna på mitten. Blanda vin och socker och rör tills sockret smält. Vänd ner jordgubbarna och låt marinera minst 1 timme.
- Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och riv över mandelmassan på den grova delen av rivjärnet. Rosta mitt i ugnen till fin färg, 5–8 min. Låt kallna på plåten.
- Vispa färskost och grädde fluffigt med vaniljsockret. Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen.
- Fördela jordgubbarna i glas och klicka på gräddkrämen. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan. Garnera med myntablad.
Tips

Marinera jordgubbarna i flädersaft som ett alkoholfritt alternativ.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!