Marinerad ost
  • Tid 20 min + tid i kylskåp

Marinerad ost

3.9 (10 betyg)

Sätt din egen smak på hårdosten genom att marinera den.

  • Tillagningstid 20 min + tid i kylskåp
  • Ingredienser 8

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl olivolja
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 lagerblad
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 tsk flingsalt
  • 250 g lagrad ost
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Värm oljan i en stekpanna och stek vitlöken på låg värme cirka 3 minuter.

  2. 2

    Häll upp vitlöksoljan i en skål och tillsätt alla ingredienser utom osten. Låt marinaden svalna.

  3. 3

    Bryt sönder osten i bitar och lägg den i marinaden. Låt stå i kylskåp minst en timme, men gärna över natten.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Ät osten med gaffel eller på tandpetare tillsammans med till exempel oliver, kex och salami.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar