Marinerad ost

Marinerad ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Sätt din egen smak på hårdosten genom att marinera den.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kylskåp
4 portioner
  • 1 dl olivolja
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 lagerblad
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 tsk flingsalt
  • 250 g lagrad ost

Gör så här

  1. Värm oljan i en stekpanna och stek vitlöken på låg värme cirka 3 minuter.
  2. Häll upp vitlöksoljan i en skål och tillsätt alla ingredienser utom osten. Låt marinaden svalna.
  3. Bryt sönder osten i bitar och lägg den i marinaden. Låt stå i kylskåp minst en timme, men gärna över natten.

Tips

Ät osten med gaffel eller på tandpetare tillsammans med till exempel oliver, kex och salami.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marinerad ost
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl olivolja
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 lagerblad
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 tsk flingsalt
  • 250 g lagrad ost

Marinerad ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Sätt din egen smak på hårdosten genom att marinera den.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kylskåp
4 portioner

Gör så här

  1. Värm oljan i en stekpanna och stek vitlöken på låg värme cirka 3 minuter.
  2. Häll upp vitlöksoljan i en skål och tillsätt alla ingredienser utom osten. Låt marinaden svalna.
  3. Bryt sönder osten i bitar och lägg den i marinaden. Låt stå i kylskåp minst en timme, men gärna över natten.

Tips

Ät osten med gaffel eller på tandpetare tillsammans med till exempel oliver, kex och salami.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!