Marinerad ost

Marinerad ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Sätt din egen smak på hårdosten genom att marinera den.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl olivolja
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 lagerblad
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 tsk flingsalt
  • 250 g lagrad ost

Gör så här

  1. Värm oljan i en stekpanna och stek vitlöken på låg värme cirka 3 minuter.
  2. Häll upp vitlöksoljan i en skål och tillsätt alla ingredienser utom osten. Låt marinaden svalna.
  3. Bryt sönder osten i bitar och lägg den i marinaden. Låt stå i kylskåp minst en timme, men gärna över natten.

Tips

Ät osten med gaffel eller på tandpetare tillsammans med till exempel oliver, kex och salami.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad vitlök med fetaostsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Ramslök- och tryffelost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade surdegsmackor med cheddar och rödlöksmarmelad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Västerbottensostpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Löjromsröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad avokadohalva

Betyg
Betyg
(1)
Marinerad ost
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 dl olivolja
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 3 lagerblad
  • 1 msk rosépeppar
  • 2 rosmarinkvistar
  • 1 tsk flingsalt
  • 250 g lagrad ost

Marinerad ost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Sätt din egen smak på hårdosten genom att marinera den.

Tillagningstid: 20 minuter + tid i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Värm oljan i en stekpanna och stek vitlöken på låg värme cirka 3 minuter.
  2. Häll upp vitlöksoljan i en skål och tillsätt alla ingredienser utom osten. Låt marinaden svalna.
  3. Bryt sönder osten i bitar och lägg den i marinaden. Låt stå i kylskåp minst en timme, men gärna över natten.

Tips

Ät osten med gaffel eller på tandpetare tillsammans med till exempel oliver, kex och salami.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad vitlök med fetaostsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Päronpizza med karamelliserad lök och stilton

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Smördegspaj med karamelliserad lök

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Ramslök- och tryffelost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grillade surdegsmackor med cheddar och rödlöksmarmelad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Västerbottensostpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Löjromsröra

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Grillad avokadohalva

Betyg
Betyg
(1)