Marinerad böckling

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Fiskens rökiga smak blir ännu godare i den enkla marinaden toppad med dill och lök.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 st
  • 600 g böckling
  • Marinad:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 4 msk dill, gräslök, rödlök eller purjolök

Gör så här

  1. Rensa och filea fisken, tag bort skinn och alla småben. Lägg fisken i en låg skål. Blanda marinaden och häll den över fisken. Låt stå i kylskåp minst en timme eller över natten. Strö över klippt dill eller gräslök, finhackad rödlök eller purjolök. Servera med hårdkokta ägg i halvor eller klyftor och strimlad isbergssallat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer Ericsson

2012-09-25

Svårt att nu för tiden få tag i små fina böcklingar, de flesta är som större sillar. Har ändå använt receptet och funnit det fantastiskt välsmakande. Precis som min mammas böcklingar på 50-talet

Liknande recept

Klassisk lasagne

(66)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

Bowl med sashimilax

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)
6 st
  • Ingredienser 6 st
  • 600 g böckling
  • Marinad:
  • 2 msk vinäger eller pressad citron
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 msk vatten
  • 3 msk olja
  • 4 msk dill, gräslök, rödlök eller purjolök

Marinerad böckling

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Fiskens rökiga smak blir ännu godare i den enkla marinaden toppad med dill och lök.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa och filea fisken, tag bort skinn och alla småben. Lägg fisken i en låg skål. Blanda marinaden och häll den över fisken. Låt stå i kylskåp minst en timme eller över natten. Strö över klippt dill eller gräslök, finhackad rödlök eller purjolök. Servera med hårdkokta ägg i halvor eller klyftor och strimlad isbergssallat.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christer Ericsson

2012-09-25

Svårt att nu för tiden få tag i små fina böcklingar, de flesta är som större sillar. Har ändå använt receptet och funnit det fantastiskt välsmakande. Precis som min mammas böcklingar på 50-talet

Liknande recept

Klassisk lasagne

(66)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

Bruschetta med kyckling

(8)

Bowl med sashimilax

(3)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies