För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Marängtårta

Betyg (1-5):
3.39 (38 betyg)

Marängtårta fylld med rabarber- och jordgubbskräm och en topping av fluffig grädde, färska jordgubbar och citronmeliss. Tårtan som passar utmärkt till sommarens alla kalas och firanden!

Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl rice krispies
  • Rabarber- och jordgubbskräm
  • 200 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • Topping
  • 4 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar
  • citronmeliss till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° (150° om du har varmluft). Vispa smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  2. Vispa äggvitorna med hälften av sockret och vispa till ett fast skum med elvisp. Rör ner resten av sockret och vänd varsamt ner Rice Krispies.
  3. Bred ut kaksmeten i 2 bakpappersklädda formar med en diameter på 22 cm. Bred marängsmeten ovanpå och grädda långt ner i ugnen ca 45 min. Låt tårtorna kallna.

Rabarber- och jordgubbskräm:

  1. Skiva rabarbern och jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull med socker och vatten. Värm under omrörning och låt småputtra ca 10 min. Vispa grädden fluffig. Halvera jordgubbarna.
  2. Lägg krämen och hälften av grädden mellan tårtbottnarna och toppa tårtan med resten av grädden och jordgubbarna. Garnera med citronmeliss.

Tips

Jag brukar dubbla satsen och göra den i en stor djup ugnsplåt så att den räcker till många.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofie

2016-06-23

Kan man byta ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl?

Evelina

2016-06-01

Supergod! Absolut godaste 'pinocciotårta' jag ätit. Väldigt goda med crisp i med 'hemmaägg' blev tårtbotten extra snyggt gul. Riktigt sommarkänsla.

Liknande recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Havtornspaj

(26)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(8)

Nötmarängtårta

(51)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Zuleikatårta med kokos och nektariner

(29)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 5 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl rice krispies
  • Rabarber- och jordgubbskräm
  • 200 g rabarber
  • 250 g jordgubbar
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • Topping
  • 4 dl vispgrädde
  • 250 g jordgubbar
  • citronmeliss till garnering

Marängtårta

Betyg (1-5):
3.39 (38 betyg)

Marängtårta fylld med rabarber- och jordgubbskräm och en topping av fluffig grädde, färska jordgubbar och citronmeliss. Tårtan som passar utmärkt till sommarens alla kalas och firanden!

Ugnstemperatur:175º
12 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175° (150° om du har varmluft). Vispa smör och socker poröst. Tillsätt en äggula i taget. Tillsätt mjölken under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
  2. Vispa äggvitorna med hälften av sockret och vispa till ett fast skum med elvisp. Rör ner resten av sockret och vänd varsamt ner Rice Krispies.
  3. Bred ut kaksmeten i 2 bakpappersklädda formar med en diameter på 22 cm. Bred marängsmeten ovanpå och grädda långt ner i ugnen ca 45 min. Låt tårtorna kallna.

Rabarber- och jordgubbskräm:

  1. Skiva rabarbern och jordgubbarna. Lägg dem i en kastrull med socker och vatten. Värm under omrörning och låt småputtra ca 10 min. Vispa grädden fluffig. Halvera jordgubbarna.
  2. Lägg krämen och hälften av grädden mellan tårtbottnarna och toppa tårtan med resten av grädden och jordgubbarna. Garnera med citronmeliss.

Tips

Jag brukar dubbla satsen och göra den i en stor djup ugnsplåt så att den räcker till många.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Sofie

2016-06-23

Kan man byta ut vetemjöl mot glutenfritt mjöl?

Evelina

2016-06-01

Supergod! Absolut godaste 'pinocciotårta' jag ätit. Väldigt goda med crisp i med 'hemmaägg' blev tårtbotten extra snyggt gul. Riktigt sommarkänsla.

Liknande recept

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Havtornspaj

(26)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(8)

Nötmarängtårta

(51)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Zuleikatårta med kokos och nektariner

(29)