För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Marängsviss med kolasås

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Marängsviss med grädde, bär, glass och kolasås är barnsligt gott.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Maränger:
  • 2 ägg, endast vitan
  • 1 krm ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 0.5 dl färdig chokladsås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter vaniljglass
  • 4 dl bär t ex hallon, björnbär
  • 25 g hyvlad mörk choklad
  • Kolasås:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till ett hårt skum. Rör ner resten av sockret och rör försiktigt ner chokladsåsen i smeten.
  2. Klicka ut 25 maränger på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 1 timme, tills marängerna lossnar från pappret.
  3. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret.
  4. Vispa grädden. Varva glass, grädde, maränger, bär och kolasås på ett fat eller i en stor skål. Toppa med hyvlad choklad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Midsommartårta

(33)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Saras påsktårta

(177)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Hallontarte

(34)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)
12 st
  • Maränger:
  • 2 ägg, endast vitan
  • 1 krm ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 0.5 dl färdig chokladsås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 liter vaniljglass
  • 4 dl bär t ex hallon, björnbär
  • 25 g hyvlad mörk choklad
  • Kolasås:
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 3 msk socker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 msk smör

Marängsviss med kolasås

Betyg (1-5):
3.7 (10 betyg)

Marängsviss med grädde, bär, glass och kolasås är barnsligt gott.

Tillagningstid: 30 minuter + 1 timme i ugnen
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna med ättiksprit och hälften av sockret till ett hårt skum. Rör ner resten av sockret och rör försiktigt ner chokladsåsen i smeten.
  2. Klicka ut 25 maränger på plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen cirka 1 timme, tills marängerna lossnar från pappret.
  3. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt utan lock tills den är ljusbrun, cirka 10 minuter. Rör i smöret.
  4. Vispa grädden. Varva glass, grädde, maränger, bär och kolasås på ett fat eller i en stor skål. Toppa med hyvlad choklad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Midsommartårta

(33)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Saras påsktårta

(177)

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

(6)

Rabarberpaj med kardemumma

(29)

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Hallontarte

(34)

Frukt och bär med vaniljkräm

(2)