
Marängsviss med hallon och kolasås
Betyg (1-5):
Superenkel och festlig efterrätt för alla kalas. Härligt med bär och kolasås
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Kolasås:
- 0.5 dl socker
- 0.5 dl vispgrädde
- 0.5 dl vatten
- 1.5 msk honung
- 1 msk smör
- Sviss:
- 1 dl vispgrädde
- 60 g maräng
- 0.5 liter jordgubbsglass
- 250 g frysta hallon
- 2 msk strössel (valfri garnering)
Gör så här
Kolasås- Blanda socker, grädde, vatten och honung i en kastrull. Koka tills blandningen tjocknat och fått kolafärg, det tar cirka 10 minuter. Rör då och då. Såsen blir bubblig och vit när den börjar bli klar. Då kan du ta den från värmen, röra om och se vilken konsistens och färg den har.
Svissa ihop
- Vispa grädden. Varva grädde, maränger, glass, hallon och eventuellt strössel. Ringla över kolasåsen.
Marängsviss med hallon och kolasås
Betyg (1-5):
Superenkel och festlig efterrätt för alla kalas. Härligt med bär och kolasås
Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
Kolasås- Blanda socker, grädde, vatten och honung i en kastrull. Koka tills blandningen tjocknat och fått kolafärg, det tar cirka 10 minuter. Rör då och då. Såsen blir bubblig och vit när den börjar bli klar. Då kan du ta den från värmen, röra om och se vilken konsistens och färg den har.
Svissa ihop
- Vispa grädden. Varva grädde, maränger, glass, hallon och eventuellt strössel. Ringla över kolasåsen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2011-12-19
länken glassbomb funkar inte
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
camilla
2011-12-19
länken glassbomb funkar inte