
Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 kg färskpotatis
- 1 gurka
- 4 msk kapris
- 1 msk smör
- Fiskfärsbiffar:
- 600 g torskfilé
- 1 msk smör
- 1 finhackad gul lök
- 1 dl vispgrädde
- 1 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 dl hackad dill
- 1 citron, finrivet skal (endast det gula)
- 1 tsk salt
- Till servering:
- 150 g smör
- 20 g färsk riven pepparrot
- 1 citron i klyftor
- 8 dillkvistar
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten.
- Färsbiffar: Finhacka fisken eller mixa hastigt i en matberedare. Stek löken i smör utan att den får färg. Rör ihop löken med grädde, ägg, ströbröd, dill, citronskal och salt. Låt svälla 10 min och blanda sedan med fiskfärsen. Forma till 12 små biffar. Stek gyllene i smör, 7–8 min per sida.
- Skala och dela gurkan på längden. Skrapa ur mitten av gurkan med en sked. Skär gurkan i skivor. Stek gurka och kapris hastigt i smör.
- Bryn smöret till servering i en kastrull tills det blir gyllene och doftar nöt. Servera fiskbiffarna med den stekta gurkan, potatis, färskriven pepparrot, det brynta smöret, citronklyftor och dill.
Tips

Garnera med de vackra, goda kaprisbären.
Mannerströms fiskfärsbiffar med pepparrot
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Koka potatisen i saltat vatten.
- Färsbiffar: Finhacka fisken eller mixa hastigt i en matberedare. Stek löken i smör utan att den får färg. Rör ihop löken med grädde, ägg, ströbröd, dill, citronskal och salt. Låt svälla 10 min och blanda sedan med fiskfärsen. Forma till 12 små biffar. Stek gyllene i smör, 7–8 min per sida.
- Skala och dela gurkan på längden. Skrapa ur mitten av gurkan med en sked. Skär gurkan i skivor. Stek gurka och kapris hastigt i smör.
- Bryn smöret till servering i en kastrull tills det blir gyllene och doftar nöt. Servera fiskbiffarna med den stekta gurkan, potatis, färskriven pepparrot, det brynta smöret, citronklyftor och dill.
Tips

Garnera med de vackra, goda kaprisbären.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2016-10-22
Jättegott, uppskattat!
2016-02-06
Suveränt goda biffar,ska lagas igen
2016-01-20
Gjorde detta för tredje gången nu, fortfarande lika smarrigt!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Camilla
2016-10-22
Jättegott, uppskattat!
Kicki
2016-02-06
Suveränt goda biffar,ska lagas igen
Cecilia Hansson
2016-01-20
Gjorde detta för tredje gången nu, fortfarande lika smarrigt!