Mangofromage med passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

En frisk och god efterrätt.

Tillagningstid: 20 minuter + minst 1 timme att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 mogen mango eller 300 g frusen, tinad, avrunnen
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 0.5 dl socker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Dela mangon, ta bort kärnan och skär ut allt fruktkött (se bild sidan 24). Lägg mangokött och limesaften i en mixer och mixa det slätt.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Separera äggulor från -vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden.
  3. Värm upp den mixade mangon lätt i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem ordentligt. Lägg gelatinet i kastrullen och rör om tills det löst sig.
  4. Vänd ner mangon i ägg-sockerblandningen och vänd sedan ner den vispade grädden. Häll mangofromagen i små glas, låt stå i kylskåp minst en timme.
  5. Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och lägg det på fromagen. Garnera gärna med en myntakvist.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-22

Krämig och god. Enkel att fixa till med proffsigt resultat. Bytte mango mot konserverad persika och lite rivet limeskal andra gången - succe'

Matmamma

2012-11-20

Mums sa jag och mina mangoälskande grabbar!

2012-10-16

Liknande recept

Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Jordgubbspavlova

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mandelmusslor med färska hallon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äggost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 mogen mango eller 300 g frusen, tinad, avrunnen
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 0.5 dl socker
  • 2 dl vispgrädde

Mangofromage med passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

En frisk och god efterrätt.

Tillagningstid: 20 minuter + minst 1 timme att stelna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela mangon, ta bort kärnan och skär ut allt fruktkött (se bild sidan 24). Lägg mangokött och limesaften i en mixer och mixa det slätt.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Separera äggulor från -vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden.
  3. Värm upp den mixade mangon lätt i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem ordentligt. Lägg gelatinet i kastrullen och rör om tills det löst sig.
  4. Vänd ner mangon i ägg-sockerblandningen och vänd sedan ner den vispade grädden. Häll mangofromagen i små glas, låt stå i kylskåp minst en timme.
  5. Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och lägg det på fromagen. Garnera gärna med en myntakvist.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-22

Krämig och god. Enkel att fixa till med proffsigt resultat. Bytte mango mot konserverad persika och lite rivet limeskal andra gången - succe'

Matmamma

2012-11-20

Mums sa jag och mina mangoälskande grabbar!

2012-10-16

Liknande recept

Spara recept

Chokladtårta till påsk

Betyg
Betyg
(186)
Spara recept

Jordgubbspavlova

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Frukt och bär med vaniljkräm

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fryst apelsinsabayon med tropisk fruktsallad

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mandelmusslor med färska hallon

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äggost

Betyg
Betyg
(53)
Spara recept

Glasstårta med sockerkaka och tre sorters glass

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

Betyg
Betyg
(11)