Mangofromage med passionsfrukt

Mangofromage med passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

En frisk och god efterrätt.

Tillagningstid: 20 minuter + minst 1 timme att stelna
4 portioner
  • 1 mogen mango eller 300 g frusen, tinad, avrunnen
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 0.5 dl socker
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Dela mangon, ta bort kärnan och skär ut allt fruktkött (se bild sidan 24). Lägg mangokött och limesaften i en mixer och mixa det slätt.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Separera äggulor från -vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden.
  3. Värm upp den mixade mangon lätt i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem ordentligt. Lägg gelatinet i kastrullen och rör om tills det löst sig.
  4. Vänd ner mangon i ägg-sockerblandningen och vänd sedan ner den vispade grädden. Häll mangofromagen i små glas, låt stå i kylskåp minst en timme.
  5. Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och lägg det på fromagen. Garnera gärna med en myntakvist.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-22

Krämig och god. Enkel att fixa till med proffsigt resultat. Bytte mango mot konserverad persika och lite rivet limeskal andra gången - succe'

Matmamma

2012-11-20

Mums sa jag och mina mangoälskande grabbar!

2012-10-16

Mangofromage med passionsfrukt
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 1 mogen mango eller 300 g frusen, tinad, avrunnen
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 0.5 dl socker
  • 2 dl vispgrädde

Mangofromage med passionsfrukt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(16)

En frisk och god efterrätt.

Tillagningstid: 20 minuter + minst 1 timme att stelna
4 portioner

Gör så här

  1. Dela mangon, ta bort kärnan och skär ut allt fruktkött (se bild sidan 24). Lägg mangokött och limesaften i en mixer och mixa det slätt.
  2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Separera äggulor från -vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa grädden.
  3. Värm upp den mixade mangon lätt i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem ordentligt. Lägg gelatinet i kastrullen och rör om tills det löst sig.
  4. Vänd ner mangon i ägg-sockerblandningen och vänd sedan ner den vispade grädden. Häll mangofromagen i små glas, låt stå i kylskåp minst en timme.
  5. Dela passionsfrukterna, gröp ur fruktköttet och lägg det på fromagen. Garnera gärna med en myntakvist.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2014-09-22

Krämig och god. Enkel att fixa till med proffsigt resultat. Bytte mango mot konserverad persika och lite rivet limeskal andra gången - succe'

Matmamma

2012-11-20

Mums sa jag och mina mangoälskande grabbar!

2012-10-16