För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mango kulfi with roasted nuts (mangoglass)

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Den vackra gula färgen kommer från mango och söt kondenserad mjölk.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim eller över natten i frys
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl tärnad fryst mango
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 dl mjölkpulver (Semper)
  • 1.5 dl sötad kondenserad mjölk
  • Till servering:
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 1 dl färska hallon
  • 1 dl färska blåbär

Gör så här

  1. Mixa den tinade mangon till en slät puré.
  2. Rör ut mjölkpulvret i vatten i en kastrull. Tillsätt kondenserad mjölk och mangopurén. Rör om under uppvärmning. Dra av från värmen och låt kallna.
  3. Häll upp i portionsformar och täck med plast. Ställ in i frysen minst 2 timmar eller över natten.
  4. Skölj formarna lätt under varmt vatten så lossnar glassen och kan stjälpas upp på tallrikar. Garnera med grovhackade (gärna rostade) pistaschnötter och bär.

Tips

Rosta gärna nötterna i torr het panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2015-10-03

Detta var inte gott. Vi tog mer mango än i receptet, men ändå smakade det ingenting. Det måste vara något fel. Hur mycket skulle man värma - det står inte i receptet.

Lena Bohman

2015-09-26

Ska det verkligen vara 1 1/2 dl mjölkpulver till 1/2 dl vatten??? Gick ju knappt att röra ut-blev en mkt tjock,klimpig röra....

Liknande recept

Äppelsockerkaka

(36)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Tropisk fruktsallad

(4)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)

Vit chokladtryffel

(39)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 3 dl tärnad fryst mango
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 dl mjölkpulver (Semper)
  • 1.5 dl sötad kondenserad mjölk
  • Till servering:
  • 0.5 dl pistagenötter
  • 1 dl färska hallon
  • 1 dl färska blåbär

Mango kulfi with roasted nuts (mangoglass)

Betyg (1-5):
1 (2 betyg)

Den vackra gula färgen kommer från mango och söt kondenserad mjölk.

Tillagningstid: 20 min + 2 tim eller över natten i frys
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mixa den tinade mangon till en slät puré.
  2. Rör ut mjölkpulvret i vatten i en kastrull. Tillsätt kondenserad mjölk och mangopurén. Rör om under uppvärmning. Dra av från värmen och låt kallna.
  3. Häll upp i portionsformar och täck med plast. Ställ in i frysen minst 2 timmar eller över natten.
  4. Skölj formarna lätt under varmt vatten så lossnar glassen och kan stjälpas upp på tallrikar. Garnera med grovhackade (gärna rostade) pistaschnötter och bär.

Tips

Rosta gärna nötterna i torr het panna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva

2015-10-03

Detta var inte gott. Vi tog mer mango än i receptet, men ändå smakade det ingenting. Det måste vara något fel. Hur mycket skulle man värma - det står inte i receptet.

Lena Bohman

2015-09-26

Ska det verkligen vara 1 1/2 dl mjölkpulver till 1/2 dl vatten??? Gick ju knappt att röra ut-blev en mkt tjock,klimpig röra....

Liknande recept

Äppelsockerkaka

(36)

Äppelsoppa med kanel

(16)

Cashewgräddglass med fikon

(2)

Tropisk fruktsallad

(4)

Äppel- och kanelcheesecake med äppelchips

(2)

Frozen apelsincheesecake med nötcrunch

(42)

Vit chokladtryffel

(39)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)