Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Ris á la Malta med en god fruktblandning smaksatt med rom.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl grötris
  • 0.5 liter mjölk (3 %)
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm salt
  • Fruktblandning:
  • 200 g frysta, tinade, avrunna bär t ex björnbär, jordgubbar, hallon
  • 200 g grovhackad ananas
  • 1 apelsin i bitar
  • Romlag:
  • 2 msk socker
  • 1 dl vit rom
  • 1 kanelstång
  • 0.5 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl skållad hackad mandel

Gör så här

  1. Koka grötriset med mjölk, socker och salt på svag värme i cirka 30 minuter. Låt gröten kallna.

Fruktblandning

  1. Lägg bär och frukt i en bunke. Strö över socker och häll på rom. Lägg ner kanelstången. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner frön och stång i fruktblandningen och blanda. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp, gärna över natten.
  2. Vispa grädden, smaksätt med flor- och vaniljsocker. Blanda ner mandeln i grädden tillsammans med gröten. Servera i portionsskålar med fruktsalladen. Tips! Du kan även göra lagen separat i en egen skål. Värm den innan servering och slå den över fruktsalladen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel äppelkaka

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ananas med citron och vanilj

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Amerikanska pannkakor med lemon curd

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Äppelkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Apelsin- och cottage cheese-dessert

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rabarberkompott med vaniljyoghurt

Betyg
Betyg
(51)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 dl grötris
  • 0.5 liter mjölk (3 %)
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm salt
  • Fruktblandning:
  • 200 g frysta, tinade, avrunna bär t ex björnbär, jordgubbar, hallon
  • 200 g grovhackad ananas
  • 1 apelsin i bitar
  • Romlag:
  • 2 msk socker
  • 1 dl vit rom
  • 1 kanelstång
  • 0.5 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl skållad hackad mandel

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Ris á la Malta med en god fruktblandning smaksatt med rom.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka grötriset med mjölk, socker och salt på svag värme i cirka 30 minuter. Låt gröten kallna.

Fruktblandning

  1. Lägg bär och frukt i en bunke. Strö över socker och häll på rom. Lägg ner kanelstången. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner frön och stång i fruktblandningen och blanda. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp, gärna över natten.
  2. Vispa grädden, smaksätt med flor- och vaniljsocker. Blanda ner mandeln i grädden tillsammans med gröten. Servera i portionsskålar med fruktsalladen. Tips! Du kan även göra lagen separat i en egen skål. Värm den innan servering och slå den över fruktsalladen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Enkel äppelkaka

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ananas med citron och vanilj

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Amerikanska pannkakor med lemon curd

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Äppelkaka med kardemumma

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Apelsin- och cottage cheese-dessert

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Rabarberkompott med vaniljyoghurt

Betyg
Betyg
(51)