För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Ris á la Malta med en god fruktblandning smaksatt med rom.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 dl grötris
  • 0.5 liter mjölk (3 %)
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm salt
  • Fruktblandning:
  • 200 g frysta, tinade, avrunna bär t ex björnbär, jordgubbar, hallon
  • 200 g grovhackad ananas
  • 1 apelsin i bitar
  • Romlag:
  • 2 msk socker
  • 1 dl vit rom
  • 1 kanelstång
  • 0.5 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl skållad hackad mandel

Gör så här

  1. Koka grötriset med mjölk, socker och salt på svag värme i cirka 30 minuter. Låt gröten kallna.

Fruktblandning

  1. Lägg bär och frukt i en bunke. Strö över socker och häll på rom. Lägg ner kanelstången. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner frön och stång i fruktblandningen och blanda. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp, gärna över natten.
  2. Vispa grädden, smaksätt med flor- och vaniljsocker. Blanda ner mandeln i grädden tillsammans med gröten. Servera i portionsskålar med fruktsalladen. Tips! Du kan även göra lagen separat i en egen skål. Värm den innan servering och slå den över fruktsalladen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Ananas med citron och vanilj

(7)

Rabarberkompott med vaniljyoghurt

(51)

Äppelcalzone

(11)

Smoothie med mango

(7)

Apelsin- och cottage cheese-dessert

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(6)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 dl grötris
  • 0.5 liter mjölk (3 %)
  • 1 msk socker
  • 0.5 krm salt
  • Fruktblandning:
  • 200 g frysta, tinade, avrunna bär t ex björnbär, jordgubbar, hallon
  • 200 g grovhackad ananas
  • 1 apelsin i bitar
  • Romlag:
  • 2 msk socker
  • 1 dl vit rom
  • 1 kanelstång
  • 0.5 vaniljstång eller 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 0.5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl skållad hackad mandel

Mandelris med fruktsallad och romlag

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Ris á la Malta med en god fruktblandning smaksatt med rom.

Tillagningstid: 30 minuter + tid i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka grötriset med mjölk, socker och salt på svag värme i cirka 30 minuter. Låt gröten kallna.

Fruktblandning

  1. Lägg bär och frukt i en bunke. Strö över socker och häll på rom. Lägg ner kanelstången. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner frön och stång i fruktblandningen och blanda. Täck med plastfolie och låt stå i kylskåp, gärna över natten.
  2. Vispa grädden, smaksätt med flor- och vaniljsocker. Blanda ner mandeln i grädden tillsammans med gröten. Servera i portionsskålar med fruktsalladen. Tips! Du kan även göra lagen separat i en egen skål. Värm den innan servering och slå den över fruktsalladen

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

(10)

Ananas med citron och vanilj

(7)

Rabarberkompott med vaniljyoghurt

(51)

Äppelcalzone

(11)

Smoothie med mango

(7)

Apelsin- och cottage cheese-dessert

(0)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(23)

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter

(6)