För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Mamma Traudes rödkål med apelsin

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

”Mamma Traudes rödkål var världskänd i helaDegerfors. Hon hade beställningar från vänneroch bekanta och var otroligt stolt över den.”

Tillagningstid: 30 min
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg rödkål
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 apelsin
  • 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl honung
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • salt

Gör så här

  1. Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Hetta upp rapsolja i en stor kastrull och fräs löken utan att den får färg.
  2. Tillsätt kålen och fräs tills den börjar mjukna. Finriv apelsinskal direkt över kålen och pressa över saften.
  3. Tillsätt svartvinbärssaft, vatten, ättiksprit och honung. Smula ner buljongtärningar och tillsätt lagerblad och kanel. Låt sjuda under lock ca 30 min. Späd ev med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt.

Tips

Stek köttbullaroch prinskorvoch servera på enbädd av MammaTraudes rödkål.Garnera med finaapelsinfiléer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pumpapaj

(14)

Tomatsalsa med koriander

(9)

Kolonifat med persiljepesto

(9)

Svart bönsallad

(3)

Chili- och paprikapotatis

(1)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Quesadillas med avokadoröra

(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg rödkål
  • 1 rödlök, strimlad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 apelsin
  • 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1 dl vatten
  • 1.5 dl honung
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 3 lagerblad
  • 1 kanelstång
  • salt

Mamma Traudes rödkål med apelsin

Betyg (1-5):
3 (1 betyg)

”Mamma Traudes rödkål var världskänd i helaDegerfors. Hon hade beställningar från vänneroch bekanta och var otroligt stolt över den.”

Tillagningstid: 30 min
10 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla rödkålen tunt, gärna med mandolin. Hetta upp rapsolja i en stor kastrull och fräs löken utan att den får färg.
  2. Tillsätt kålen och fräs tills den börjar mjukna. Finriv apelsinskal direkt över kålen och pressa över saften.
  3. Tillsätt svartvinbärssaft, vatten, ättiksprit och honung. Smula ner buljongtärningar och tillsätt lagerblad och kanel. Låt sjuda under lock ca 30 min. Späd ev med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt.

Tips

Stek köttbullaroch prinskorvoch servera på enbädd av MammaTraudes rödkål.Garnera med finaapelsinfiléer.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pumpapaj

(14)

Tomatsalsa med koriander

(9)

Kolonifat med persiljepesto

(9)

Svart bönsallad

(3)

Chili- och paprikapotatis

(1)

Susannas sallad med jordnötsdressing

(1)

Yoghurtsås med mynta

(15)

Quesadillas med avokadoröra

(7)