Makrill sotad med curry och senapsdressing

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Denna grillad fisk får kanonfin smak av den lite syrligt goda grillsåsen.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 4 färska makrillfiléer
  • 1 tsk curry
  • 1.5 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • Dressing:
  • 2 msk mörkt senapsfrö
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 timjankvist, finskuren
  • 0.75 dl rapsolja

Gör så här

  1. Krydda makrillen runt om med curry, salt och svartpeppar. Lägg filéerna köttsida mot köttsida och pensla lätt med rapsolja.
  2. Kläm fast de dubbla filéerna i grillhalster och grilla. Vänd dem hela tiden. Grilla makrillen cirka 5 minuter, tills köttet får en vitare färg, och låt den sedan svalna lite i halstret.
  3. Blanda senapsfrö, senap, citronsaft, citronskal, timjan och rapsolja. Pensla de dubbla filéerna runt om med dressingen och servera genast.

Tips

Om du inte får tag i makrill fungerar gös lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Grillad wrap med tonfiskröra

(17)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(37)

Grillad makrill med kapriscitronette

(7)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 färska makrillfiléer
  • 1 tsk curry
  • 1.5 krm nymalen svartpeppar
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • Dressing:
  • 2 msk mörkt senapsfrö
  • 2 msk sötstark senap
  • 1 citron, pressad saft och rivet skal
  • 1 timjankvist, finskuren
  • 0.75 dl rapsolja

Makrill sotad med curry och senapsdressing

Betyg (1-5):
3.33 (3 betyg)

Denna grillad fisk får kanonfin smak av den lite syrligt goda grillsåsen.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Krydda makrillen runt om med curry, salt och svartpeppar. Lägg filéerna köttsida mot köttsida och pensla lätt med rapsolja.
  2. Kläm fast de dubbla filéerna i grillhalster och grilla. Vänd dem hela tiden. Grilla makrillen cirka 5 minuter, tills köttet får en vitare färg, och låt den sedan svalna lite i halstret.
  3. Blanda senapsfrö, senap, citronsaft, citronskal, timjan och rapsolja. Pensla de dubbla filéerna runt om med dressingen och servera genast.

Tips

Om du inte får tag i makrill fungerar gös lika bra.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fisk i foliepaket på grillen

(132)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

(1)

Selleri med masalakryddad lax

(15)

Fiskbullar i thaisås

(4)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

(4)

Grillad wrap med tonfiskröra

(17)

Ugnsbakad kolja med champinjoner

(37)

Grillad makrill med kapriscitronette

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies