Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Gurka, äpple och pepparrot passar fint till rökt fisk.

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g rökt fisk, t ex makrill eller sik
  • Gurksalsa:
  • 0.5 finhackad gurka
  • 1 urkärnat finhackat äpple
  • 3 msk skalad, riven pepparrot, eller på burk/tub
  • 10 halverade rädisor
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt
  • Smaksatt crème fraiche:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt

Gör så här

  1. Bryt fisken i stora bitar och lägg på tallrikar eller ett stort fat.
  2. Blanda alla ingredienser till salsan och till den smaksatta crème fraichen.

Servering

Servera gärna med färskpotatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Endiver i ugn

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)
Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g rökt fisk, t ex makrill eller sik
  • Gurksalsa:
  • 0.5 finhackad gurka
  • 1 urkärnat finhackat äpple
  • 3 msk skalad, riven pepparrot, eller på burk/tub
  • 10 halverade rädisor
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt
  • Smaksatt crème fraiche:
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 msk hackad kapris
  • 0.25 tsk peppar
  • 0.25 tsk salt

Rökt fisk med gurksalsa och crème fraiche

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(22)

Gurka, äpple och pepparrot passar fint till rökt fisk.

Tillagningstid: 5 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryt fisken i stora bitar och lägg på tallrikar eller ett stort fat.
  2. Blanda alla ingredienser till salsan och till den smaksatta crème fraichen.

Servering

Servera gärna med färskpotatis.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Endiver i ugn

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Laxtaco

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fish tacos deluxe

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(19)