Grillad makrill med kapriscitronette

Grillad makrill med kapriscitronette

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Grillad makrill är sanslöst gott! Inte minst med citronetten med kapris, vitlök, citron och chiliflakes.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 1 kg färskpotatis eller små kulpotatisar
  • 8 makrillfiléer
  • 2 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 citron, att grilla
  • Kapriscitronette
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl kapris
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk chiliflakes

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Salta makrillen ordentligt på den skinnfria sidan.
  2. Blanda alla ingredienser till citronetten. Blanda yoghurten med majonnäsen. Häll upp i en skål och toppa med gräslök. Grilla makrillen hårt med skinnsidan nedåt först.
  3. Vänd med stekspade då det blivit en grillyta. Grilla ytterligare 1 minut. Grilla citronhalvorna medan fisken grillas.
  4. Servera makrillen toppad med kapriscitronette, yoghurtsås och potatis. Pressa ev över den grillade citronen.

Tips

Makrill finns i frysdisken eller i delin. Be personalen filea fisken om den inte redan är det.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2019-01-26

Fantastiskt gott! (Och lättlagad)

Grillad makrill med kapriscitronette
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg färskpotatis eller små kulpotatisar
  • 8 makrillfiléer
  • 2 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 citron, att grilla
  • Kapriscitronette
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl kapris
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk chiliflakes

Grillad makrill med kapriscitronette

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

Grillad makrill är sanslöst gott! Inte minst med citronetten med kapris, vitlök, citron och chiliflakes.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Salta makrillen ordentligt på den skinnfria sidan.
  2. Blanda alla ingredienser till citronetten. Blanda yoghurten med majonnäsen. Häll upp i en skål och toppa med gräslök. Grilla makrillen hårt med skinnsidan nedåt först.
  3. Vänd med stekspade då det blivit en grillyta. Grilla ytterligare 1 minut. Grilla citronhalvorna medan fisken grillas.
  4. Servera makrillen toppad med kapriscitronette, yoghurtsås och potatis. Pressa ev över den grillade citronen.

Tips

Makrill finns i frysdisken eller i delin. Be personalen filea fisken om den inte redan är det.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Isabel

2019-01-26

Fantastiskt gott! (Och lättlagad)