Grillad makrill med kapriscitronette
  • Tid 30 min

Grillad makrill med kapriscitronette

5 (1 betyg)

Grillad makrill är sanslöst gott! Inte minst med citronetten med kapris, vitlök, citron och chiliflakes.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 12

Ingredienser

4 portioner
  • 1 kg färskpotatis eller små kulpotatisar
  • 8 makrillfiléer
  • 2 dl majonnäs, gärna Hellmann´s
  • 2 dl yoghurt 10%
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 citron, att grilla
Kapriscitronette
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 dl kapris
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 vitlöksklyfta finhackad
  • 1 tsk chiliflakes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i saltat vatten. Salta makrillen ordentligt på den skinnfria sidan.

  2. 2

    Blanda alla ingredienser till citronetten. Blanda yoghurten med majonnäsen. Häll upp i en skål och toppa med gräslök. Grilla makrillen hårt med skinnsidan nedåt först.

  3. 3

    Vänd med stekspade då det blivit en grillyta. Grilla ytterligare 1 minut. Grilla citronhalvorna medan fisken grillas.

  4. 4

    Servera makrillen toppad med kapriscitronette, yoghurtsås och potatis. Pressa ev över den grillade citronen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Makrill finns i frysdisken eller i delin. Be personalen filea fisken om den inte redan är det.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar