Majsbröd med bacon

Majsbröd med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ett bröd som passar bra som ett lite matigare tillbehör, exempelvis till soppa eller sallad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st
  • 70 g bacon
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en liten långpanna. Knaperstek baconet och låt det rinna av. Smält fettet eller använd flytande margarin. Vispa ihop fett, mjölk och ägg i en bunke.
  2. Tillsätt bakpulvret blandat med mjölet, sockret och saltet. Blanda snabbt ihop till en lös deg, arbeta inte för länge. Häll degen i långpannan. Klipp baconet över och släta till ytan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt brödet svalna något och skär det i mindre bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majsbröd med bacon
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 70 g bacon
  • 50 g smör eller margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 msk bakpulver
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2.5 dl majsmjöl
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt

Majsbröd med bacon

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Ett bröd som passar bra som ett lite matigare tillbehör, exempelvis till soppa eller sallad.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
10 st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en liten långpanna. Knaperstek baconet och låt det rinna av. Smält fettet eller använd flytande margarin. Vispa ihop fett, mjölk och ägg i en bunke.
  2. Tillsätt bakpulvret blandat med mjölet, sockret och saltet. Blanda snabbt ihop till en lös deg, arbeta inte för länge. Häll degen i långpannan. Klipp baconet över och släta till ytan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter. Låt brödet svalna något och skär det i mindre bitar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!