Majonäs med tre smaksättningar

Majonäs med tre smaksättningar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 5 min + 1 timme att dra
4 portioner
  • 2 äggula
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • Citronmajonäs:
  • 1 citron, finriven
  • Aioli:
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 krm kajennpeppar
  • Rhode island:
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 msk konjak, eventuellt

Gör så här

  1. 1. Vispa äggulor med citronsaft, senap och salt. Tillsätt oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle, under konstant vispning.
  2. 2. Välj någon av smaksättningarna och rör ner i majonnäsen. Låt dra i kyl, gärna 1 tim.

Servering

Tillbehören gör kräftskivan. Att göra majo är faktiskt inte så svårt. Sedan är det bara att sätta smak efter humör.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Majonäs med tre smaksättningar
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 äggula
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • Citronmajonäs:
  • 1 citron, finriven
  • Aioli:
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 krm kajennpeppar
  • Rhode island:
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 msk konjak, eventuellt

Majonäs med tre smaksättningar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 5 min + 1 timme att dra
4 portioner

Gör så här

  1. 1. Vispa äggulor med citronsaft, senap och salt. Tillsätt oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle, under konstant vispning.
  2. 2. Välj någon av smaksättningarna och rör ner i majonnäsen. Låt dra i kyl, gärna 1 tim.

Servering

Tillbehören gör kräftskivan. Att göra majo är faktiskt inte så svårt. Sedan är det bara att sätta smak efter humör.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!