Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 ägg
  • 1 kavringsskiva
  • 2 msk smör
  • 0.5 rött äpple
  • 0.5 dl valnötskärnor
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 tsk sötstark senap

Gör så här

  1. Koka äggen så att gulan är krämig, ca 5 min. Kyl ner i kallt vatten och skala direkt. Dela äggen i halvor.
  2. Skär bort kanterna på kavringen och smula den. Stek smulorna frasiga i smör. Tärna äpplet riktigt smått. Grovhacka valnötterna.
  3. Blanda med crème fraiche och senap, smaka av med salt och peppar. Skeda upp röran på äggen och toppa med kavringsmul.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxtartar på rågbröd

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Åstol royal med amerikansk äppelsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)
Ägghalvor med äppel- och valnötsröra
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 ägg
  • 1 kavringsskiva
  • 2 msk smör
  • 0.5 rött äpple
  • 0.5 dl valnötskärnor
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 tsk sötstark senap

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Recept av Eleonora Von Essen och Becca Sulocki och foto: Björn Tesch

8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka äggen så att gulan är krämig, ca 5 min. Kyl ner i kallt vatten och skala direkt. Dela äggen i halvor.
  2. Skär bort kanterna på kavringen och smula den. Stek smulorna frasiga i smör. Tärna äpplet riktigt smått. Grovhacka valnötterna.
  3. Blanda med crème fraiche och senap, smaka av med salt och peppar. Skeda upp röran på äggen och toppa med kavringsmul.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillsallad med ägg

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Rulltårta med örter och romfyllning

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Laxtartar på rågbröd

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Åstol royal med amerikansk äppelsill

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Ägghalva med brynt smör

Betyg
Betyg
(58)
Spara recept

Deviled eggs – kryddade ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Äggröra med parmachips

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Ägg- och sillbakelse

Betyg
Betyg
(43)