För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Majonäs med tre smaksättningar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 5 min + 1 timme att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 äggula
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • Citronmajonäs:
  • 1 citron, finriven
  • Aioli:
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 krm kajennpeppar
  • Rhode island:
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 msk konjak, eventuellt

Gör så här

  1. 1. Vispa äggulor med citronsaft, senap och salt. Tillsätt oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle, under konstant vispning.
  2. 2. Välj någon av smaksättningarna och rör ner i majonnäsen. Låt dra i kyl, gärna 1 tim.

Servering

Tillbehören gör kräftskivan. Att göra majo är faktiskt inte så svårt. Sedan är det bara att sätta smak efter humör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Rökta räkor med två sorters aioli

(6)

Fisktaco med mangosalsa

(37)

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 äggula
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • Citronmajonäs:
  • 1 citron, finriven
  • Aioli:
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 krm kajennpeppar
  • Rhode island:
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 msk konjak, eventuellt

Majonäs med tre smaksättningar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 5 min + 1 timme att dra
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Vispa äggulor med citronsaft, senap och salt. Tillsätt oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle, under konstant vispning.
  2. 2. Välj någon av smaksättningarna och rör ner i majonnäsen. Låt dra i kyl, gärna 1 tim.

Servering

Tillbehören gör kräftskivan. Att göra majo är faktiskt inte så svårt. Sedan är det bara att sätta smak efter humör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ägghalvor med äppel- och valnötsröra

(2)

Rökta räkor med två sorters aioli

(6)

Fisktaco med mangosalsa

(37)

Åstol royal med amerikansk äppelsill

(0)