Macaroner

Betyg (1-5):
3.35 (37 betyg)

Med hembakad känsla men minst lika goda som på bageriet (nej, de ser inte ut som på bilden).

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:150º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (21)
  • 125 g mandelmjöl
  • 225 g florsocker
  • 4 ägg, endast vitan
  • 25 g strösocker
  • Smaksättning till chokladmacaroner:
  • 2 msk kakao
  • Smaksättning till citronmacaroner:
  • 1 citron, rivet skal
  • Choklad- och apelsinfyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 msk pressad apelsin eller apelsinlikör
  • 2 msk kakao
  • Citronfyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk pressad citron
  • Svartvinbärsfyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl florsocker
  • 2 msk svartvinbärssylt

Gör så här

  1. Blanda mandelmjöl och siktat florsocker i en bunke. Vispa äggvita till ett fast skum och tillsätt sockret under vispning till en maräng. Vänd försiktigt ner marängen i mjölblandningen och häll i en spritspåse.
  2. Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå och vila 1 timme. Sätt ugnen på 160 och grädda 10-12 min i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna helt.
  3. Grädda båda plåtarna samtidigt, så nära mitten som möjligt. Byt plats på dem efter 15 minuter och grädda ytterligare 15 minuter. Låt kakorna svalna helt.

Fyllning

  1. Vispa ihop smör, äggula, florsocker och smaksättning så att det blir en slät kräm. Enklast är att använda elvisp. Lägg ihop kakorna två och två med drygt 1 tesked fyllning emellan (spritsa gärna). Kakorna förvaras i tättslutande burk i kyl.
  2. Macaronerna i detta recept får en blekare färg än de på bilden, beroende på att de görs utan att tillsätta färg.

Tips

Det går att mala mandeln utan att skålla den först. Då blir det mer mandelsmak på kakorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-03-11

@Maria Vi har ändrat lite i receptet, så jag hoppas det går bättre nu.

Maria

2014-03-09

hahahaha.. det värsta jag varit med om. antingen är jag sämst på att baka, eller så ä detta recept inte det bästa i världen.. hahahahha

Martina

2013-03-20

Totalt värdelöst, kakorna blev för hårda och det är för mycket äggvita, hade räckt med två äggvitor.

björn zarelius

2012-06-20

he he he he ja det kan bli lite lustigt med orden i bland

Carl-Johan Engström

2012-05-19

På franska Macarones, men på svenska Makroner. Det blir lite lustigt när man blandar ihop detta, och en söt kaka blir så lustigt lik en italiensk pastaform :)

Liknande recept

Prinsessbakelser

(63)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Ostkaka med lemon curd och mandel

(4)

Hemgjord jordgubbsglass i strut

(33)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Hallontarte

(34)

Glutenfria våfflor

(11)

Nötmarängtårta

(47)
21 st
  • Ingredienser (21)
  • 125 g mandelmjöl
  • 225 g florsocker
  • 4 ägg, endast vitan
  • 25 g strösocker
  • Smaksättning till chokladmacaroner:
  • 2 msk kakao
  • Smaksättning till citronmacaroner:
  • 1 citron, rivet skal
  • Choklad- och apelsinfyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 apelsin, rivet skal
  • 1 msk pressad apelsin eller apelsinlikör
  • 2 msk kakao
  • Citronfyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 msk pressad citron
  • Svartvinbärsfyllning:
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg, endast gulan
  • 1.5 dl florsocker
  • 2 msk svartvinbärssylt

Macaroner

Betyg (1-5):
3.35 (37 betyg)

Med hembakad känsla men minst lika goda som på bageriet (nej, de ser inte ut som på bilden).

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:150º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mandelmjöl och siktat florsocker i en bunke. Vispa äggvita till ett fast skum och tillsätt sockret under vispning till en maräng. Vänd försiktigt ner marängen i mjölblandningen och häll i en spritspåse.
  2. Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå och vila 1 timme. Sätt ugnen på 160 och grädda 10-12 min i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna helt.
  3. Grädda båda plåtarna samtidigt, så nära mitten som möjligt. Byt plats på dem efter 15 minuter och grädda ytterligare 15 minuter. Låt kakorna svalna helt.

Fyllning

  1. Vispa ihop smör, äggula, florsocker och smaksättning så att det blir en slät kräm. Enklast är att använda elvisp. Lägg ihop kakorna två och två med drygt 1 tesked fyllning emellan (spritsa gärna). Kakorna förvaras i tättslutande burk i kyl.
  2. Macaronerna i detta recept får en blekare färg än de på bilden, beroende på att de görs utan att tillsätta färg.

Tips

Det går att mala mandeln utan att skålla den först. Då blir det mer mandelsmak på kakorna.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britta/webbredaktionen

2014-03-11

@Maria Vi har ändrat lite i receptet, så jag hoppas det går bättre nu.

Maria

2014-03-09

hahahaha.. det värsta jag varit med om. antingen är jag sämst på att baka, eller så ä detta recept inte det bästa i världen.. hahahahha

Martina

2013-03-20

Totalt värdelöst, kakorna blev för hårda och det är för mycket äggvita, hade räckt med två äggvitor.

björn zarelius

2012-06-20

he he he he ja det kan bli lite lustigt med orden i bland

Carl-Johan Engström

2012-05-19

På franska Macarones, men på svenska Makroner. Det blir lite lustigt när man blandar ihop detta, och en söt kaka blir så lustigt lik en italiensk pastaform :)

Liknande recept

Prinsessbakelser

(63)

Chokladpavlova med banan och hasselnötter

(4)

Ostkaka med lemon curd och mandel

(4)

Hemgjord jordgubbsglass i strut

(33)

Mandelmusslor med färska hallon

(11)

Hallontarte

(34)

Glutenfria våfflor

(11)

Nötmarängtårta

(47)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies