
Macaroner
Med hembakad känsla men minst lika goda som på bageriet (nej, de ser inte ut som på bilden).
- 125 g mandelmjöl
- 225 g florsocker
- 4 ägg, endast vitan
- 25 g strösocker
- Smaksättning till chokladmacaroner:
- 2 msk kakao
- Smaksättning till citronmacaroner:
- 1 citron, rivet skal
- Choklad- och apelsinfyllning:
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 ägg, endast gulan
- 1.5 dl florsocker
- 1 apelsin, rivet skal
- 1 msk pressad apelsin eller apelsinlikör
- 2 msk kakao
- Citronfyllning:
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 ägg, endast gulan
- 1.5 dl florsocker
- 1 citron, rivet skal
- 1 msk pressad citron
- Svartvinbärsfyllning:
- 50 g rumsvarmt smör
- 1 ägg, endast gulan
- 1.5 dl florsocker
- 2 msk svartvinbärssylt
Gör så här
- Blanda mandelmjöl och siktat florsocker i en bunke. Vispa äggvita till ett fast skum och tillsätt sockret under vispning till en maräng. Vänd försiktigt ner marängen i mjölblandningen och häll i en spritspåse.
- Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå och vila 1 timme. Sätt ugnen på 160 och grädda 10-12 min i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna helt.
- Grädda båda plåtarna samtidigt, så nära mitten som möjligt. Byt plats på dem efter 15 minuter och grädda ytterligare 15 minuter. Låt kakorna svalna helt.
Fyllning
- Vispa ihop smör, äggula, florsocker och smaksättning så att det blir en slät kräm. Enklast är att använda elvisp. Lägg ihop kakorna två och två med drygt 1 tesked fyllning emellan (spritsa gärna). Kakorna förvaras i tättslutande burk i kyl.
- Macaronerna i detta recept får en blekare färg än de på bilden, beroende på att de görs utan att tillsätta färg.
Tips

Det går att mala mandeln utan att skålla den först. Då blir det mer mandelsmak på kakorna.
Liknande recept
Macaroner
Med hembakad känsla men minst lika goda som på bageriet (nej, de ser inte ut som på bilden).
Gör så här
- Blanda mandelmjöl och siktat florsocker i en bunke. Vispa äggvita till ett fast skum och tillsätt sockret under vispning till en maräng. Vänd försiktigt ner marängen i mjölblandningen och häll i en spritspåse.
- Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på en plåt med bakplåtspapper. Låt stå och vila 1 timme. Sätt ugnen på 160 och grädda 10-12 min i mitten av ugnen. Låt kakorna svalna helt.
- Grädda båda plåtarna samtidigt, så nära mitten som möjligt. Byt plats på dem efter 15 minuter och grädda ytterligare 15 minuter. Låt kakorna svalna helt.
Fyllning
- Vispa ihop smör, äggula, florsocker och smaksättning så att det blir en slät kräm. Enklast är att använda elvisp. Lägg ihop kakorna två och två med drygt 1 tesked fyllning emellan (spritsa gärna). Kakorna förvaras i tättslutande burk i kyl.
- Macaronerna i detta recept får en blekare färg än de på bilden, beroende på att de görs utan att tillsätta färg.
Tips

Det går att mala mandeln utan att skålla den först. Då blir det mer mandelsmak på kakorna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-03-11
@Maria Vi har ändrat lite i receptet, så jag hoppas det går bättre nu.
2014-03-09
hahahaha.. det värsta jag varit med om. antingen är jag sämst på att baka, eller så ä detta recept inte det bästa i världen.. hahahahha
2013-03-20
Totalt värdelöst, kakorna blev för hårda och det är för mycket äggvita, hade räckt med två äggvitor.
2012-06-20
he he he he ja det kan bli lite lustigt med orden i bland
2012-05-19
På franska Macarones, men på svenska Makroner. Det blir lite lustigt när man blandar ihop detta, och en söt kaka blir så lustigt lik en italiensk pastaform :)
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-03-11
@Maria Vi har ändrat lite i receptet, så jag hoppas det går bättre nu.
Maria
2014-03-09
hahahaha.. det värsta jag varit med om. antingen är jag sämst på att baka, eller så ä detta recept inte det bästa i världen.. hahahahha
Martina
2013-03-20
Totalt värdelöst, kakorna blev för hårda och det är för mycket äggvita, hade räckt med två äggvitor.
björn zarelius
2012-06-20
he he he he ja det kan bli lite lustigt med orden i bland
Carl-Johan Engström
2012-05-19
På franska Macarones, men på svenska Makroner. Det blir lite lustigt när man blandar ihop detta, och en söt kaka blir så lustigt lik en italiensk pastaform :)