Lyxgranola med nötter och kokos
  • Tid 15 min
  • Ugn 250º

Lyxgranola med nötter och kokos

5 (1 betyg)

Starta dagen med en krispig granola med nötter och torkade blåbär.

  • Tillagningstid 15 min
  • Ingredienser 5
  • Ugnstemperatur 250º

Ingredienser

1 liter
  • 2 dl hasselnötter
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl pumpakärnor
  • 140 g torkade blåbär
  • 2 dl rostade kokosflakes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 250°. Fördela hasselnötter, solroskärnor och pumpakärnor på en ugnsplåt. Rosta mitt i ugnen 5–10 min.

  2. 2

    Krama bort en del av skalet på hasselnötterna. Låt svalna. Blanda allt med torkade bär och kokosflagor. Kan förvaras i en tättslutande burk ca 1 månad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera med yoghurt och frukt, ringla över lite honung och pudra ev med kanel vid servering.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar