Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Lutfisken är en riktigt god och nyttig klassiker på julbordet.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 600 g blötlagd lutfisk
  • 800 g potatis
  • 100 g sugar snaps
  • 1 msk kryddpeppar
  • 50 g smör
  • 4 mjukkokta ägg

Gör så här

  1. Lägg lutfisken med skinnet neråt i en ugnsfast form med höga kanter. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen cirka 40 minuter.
  2. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Ånga eller koka bönorna 2-3 minuter. Stöt kryddpepparn i mortel. Smält smöret, tillsätt kryddpeppar och bryn cirka 5 minuter tills smöret fått en gyllenbrun ton.
  3. Servera lutfisken med kokt potatis, sugar snaps, krämiga ägghalvor och kryddpepparsmör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benita

2019-12-29

Mycket gott! Jag skippade äggen dock.

Liknande recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Laxpaj med potatis

(13)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Lax- och spenatpaj

(92)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 600 g blötlagd lutfisk
  • 800 g potatis
  • 100 g sugar snaps
  • 1 msk kryddpeppar
  • 50 g smör
  • 4 mjukkokta ägg

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Lutfisken är en riktigt god och nyttig klassiker på julbordet.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg lutfisken med skinnet neråt i en ugnsfast form med höga kanter. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen cirka 40 minuter.
  2. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Ånga eller koka bönorna 2-3 minuter. Stöt kryddpepparn i mortel. Smält smöret, tillsätt kryddpeppar och bryn cirka 5 minuter tills smöret fått en gyllenbrun ton.
  3. Servera lutfisken med kokt potatis, sugar snaps, krämiga ägghalvor och kryddpepparsmör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benita

2019-12-29

Mycket gott! Jag skippade äggen dock.

Liknande recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Laxsallad med lime och jordnötter

(18)

Laxpaj med potatis

(13)

Lax med ingefära, chili och lime

(22)

Lax- och spenatpaj

(92)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(55)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies