Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

Lutfisken är en riktigt god och nyttig klassiker på julbordet.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g blötlagd lutfisk
  • 800 g potatis
  • 100 g sugar snaps
  • 1 msk kryddpeppar
  • 50 g smör
  • 4 mjukkokta ägg

Gör så här

  1. Lägg lutfisken med skinnet neråt i en ugnsfast form med höga kanter. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen cirka 40 minuter.
  2. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Ånga eller koka bönorna 2-3 minuter. Stöt kryddpepparn i mortel. Smält smöret, tillsätt kryddpeppar och bryn cirka 5 minuter tills smöret fått en gyllenbrun ton.
  3. Servera lutfisken med kokt potatis, sugar snaps, krämiga ägghalvor och kryddpepparsmör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benita

2019-12-29

Mycket gott! Jag skippade äggen dock.

Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(17)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 600 g blötlagd lutfisk
  • 800 g potatis
  • 100 g sugar snaps
  • 1 msk kryddpeppar
  • 50 g smör
  • 4 mjukkokta ägg

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.25 (4 betyg)

Lutfisken är en riktigt god och nyttig klassiker på julbordet.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg lutfisken med skinnet neråt i en ugnsfast form med höga kanter. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen cirka 40 minuter.
  2. Koka potatisen i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Ånga eller koka bönorna 2-3 minuter. Stöt kryddpepparn i mortel. Smält smöret, tillsätt kryddpeppar och bryn cirka 5 minuter tills smöret fått en gyllenbrun ton.
  3. Servera lutfisken med kokt potatis, sugar snaps, krämiga ägghalvor och kryddpepparsmör.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Benita

2019-12-29

Mycket gott! Jag skippade äggen dock.

Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(17)